Mgr. et Mgr. Adam Vojtěch, MHA

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.02.2020 11:40:00

Pojišťovny musí zajistit místní a časovou dostupnost zdravotní péče

Pojišťovny musí zajistit místní a časovou dostupnost zdravotní péče

Komentář na facebookovém profilu k dostupnosti zdravotní péče

 Zajištění dostupnosti zdravotní péče, to je náš dlouhodobý prioritní úkol na ministerstvu. Proto mám radost, že magnetická rezonance bude pro pacienty v Moravskoslezském kraji dostupnější. RBP, zdravotní pojišťovna spustila projekt včasného zajištění vyšetření. Díky spolupráci se 4 zdravotnickými zařízeními ho dokáže svým pojištěncům zajistit do 4 týdnů. To je přesně to, co prosazujeme.

Pojišťovny mají povinnost svým pojištěncům zajistit místní a časovou dostupnost zdravotní péče. My jsme minulý rok provedli kontrolu, zdali svou povinnost plní. Vyplynulo z ní, že pojišťovny se sice snaží, ale nemají pro to vhodné nástroje. Doporučili jsme jim proto sledování objednacích lhůt či kapacit lékařů. Pilotní projekt RBP zdravotní pojišťovny jde přesně tímto směrem.

Kdokoliv potřebuje a nemůže najít lékaře nebo se dostat na konkrétní vyšetření, měl by se obrátit právě na svou zdravotní pojišťovnu, která má povinnost lékařskou péči zajistit.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama