Mgr. et Mgr. Adam Vojtěch, MHA

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,7. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.06.2021 11:33:00

Zůstaňte doma a sledujte zápas od televizních obrazovek

Zůstaňte doma a sledujte zápas od televizních obrazovek

Ministerstvo zdravotnictví připravilo doporučení pro fanoušky, kteří zvažují cestu na nedělní osmifinálový zápas Mistrovství Evropy mezi Českem a Nizozemskem v Budapešti.

 Vzhledem ke koncentraci velkého počtu osob z různých zemí a zároveň k očekávané vysoké divácké účasti na stadionu je návštěva této akce spojená s vyšším rizikem nákazy onemocnění covid-19. Zejména v souvislosti s výskytem různých mutací Ministerstvo zdravotnictví doporučuje všem fanouškům návštěvu této akce ještě zvážit. „Moje zcela jasné doporučení všem fanouškům je, zůstaňte prosím doma a sledujte zápas od televizních obrazovek. Tyto hromadné akce mohou být za současné situace velkým rizikem,“ zdůraznil ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Pokud už se ale fanoušci pro cestu na zápas Mistrovství Evropy i přes existující rizika rozhodnou, měli by dbát na základní protiepidemická opatření. Na fotbalovém stadionu, kde je vysoká koncentrace osob, považujeme za nutné nosit ochranu dýchacích cest, uvnitř nejlépe respirátor FFP2. Ve venkovních prostorách stadionu je vhodná alespoň ochrana chirurgickou rouškou.

Další doporučení přibližuje hlavní hygienička ČR Pavla Svrčinová: „Fanoušci by měli dbát na důkladnou a pravidelnou hygienu rukou, a to včetně dezinfekce. Zároveň doporučuji mít po celou dobu návštěvy stadionu nasazený respirátor a vyhýbat se lidem, kteří vykazují příznaky respiračního onemocnění. Kromě toho je nutné používat pouze jednorázové obaly a nesdílet nápoje a pokrmy s ostatními lidmi.“

Maďarsko, kde se zápas odehraje, je v současné době zařazeno v zelené kategorii zemí podle míry rizika nákazy. Po návratu tedy není nutné podstoupit test ani nastoupit do karantény. Pokud se ale osoby do ČR vrátí z dějiště ME, doporučuje Ministerstvo zdravotnictví, aby důkladně sledovaly svůj zdravotní stav a v případě některých příznaků respiračního onemocnění test absolvovaly.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama