Mgr. et Mgr. Jakub Michálek

Pusťte nás na ně, porveme se za vás!
  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.12.2017 16:31:51

Je mi to žinantní, ale vy nedržíte slovo, pojďme se tedy znovu sejít

Je mi to žinantní, ale vy nedržíte slovo, pojďme se tedy znovu sejít

Projev na 4. schůzi Poslanecké sněmovny dne 15. 12. 2017 k oznámení výsledku voleb do komisí PS PČR

Děkuji, pane předsedo. Já jen vystoupím ještě k tomu přerušenému bodu, čili oznámení výsledku voleb do komisí Poslanecké sněmovny.

My jsme si vzali přestávku na jednání našeho klubu a museli jsme konstatovat, že byla už před asi deseti dny učiněná dohoda předsedů klubů, jejíž součástí bylo to, že nám připadnou dvě komise. KSČM připadne jedna komise, ale jiná komise. A bohužel, tato dohoda nebyla dodržena. Já se cítím, musím říct, poněkud trapně, protože my jsme všechny dohody drželi. Šli jsme sem do Sněmovny s poctivými úmysly a je mi poněkud žinantní, že tady musím jaksi upozorňovat na to, že některé politické strany jsou ochotny uzavřít nějakou dohodu.

Já jsem dostal těsně před tou volbou ujištění, že ta dohoda platí a následně já hlasuji pro všechny kandidáty z hnutí ANO, všechny kandidáty z SPD, všechny kandidáty z bloku. A náš kandidát Ondra Profant, který se měl podle dohody stát předsedou komise pro práci Poslanecké sněmovny, není zvolen. A místo toho je zvolen kandidát KSČM, který vůbec na tuto funkci neměl mít nárok podle dohody předsedů klubů. Takže zjevně to vypadá, že ty dohody úplně nefungují.

Já si myslím, že to ukazuje o tom, že bychom se měli snažit asi o lepší komunikaci. A tato komise pro práci Poslanecké sněmovny byla naše vyjednávací priorita na tom jednání předsedů klubů. My jsme to zdůrazňovali, chtěli jsme jí, protože jsme měli v programu pro volby do Poslanecké sněmovny, že se budeme snažit o větší zapojení občanů, o větší otevřenost apod. A proto nás velmi mrzí, že navzdory tomu, že byla uzavřena dohoda, že jsme si jí potvrdili, tak tato dohoda nebyla respektována.

Čili já bych poprosil na závěr svého projevu, abychom se jako předsedové klubu sešli a učinili takové kroky, že ta dohoda bude respektována. Tudíž, aby došlo následně k revokaci toho usnesení. Abychom se vrátili k té dohodě tak, jak jsme ji dali dohromady na tom jednání předsedů klubu. Já doufám, že do budoucna už se toto nebude opakovat, že nás nebude někdo uvádět v omyl, a že budeme všichni držet slovo, tak jako jsme ho drželi my Piráti v tomto hlasování. Děkuji za pozornost. (Potlesk zprava.)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama