Mgr. et Mgr. Jakub Michálek

Pusťte nás na ně, porveme se za vás!
  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.09.2021 17:33:00

Z interpelací se stal čtenářský kroužek

Z interpelací se stal čtenářský kroužek

Projev na 118. schůzi Poslanecké sněmovny 16. září 2021 – interpelace premiéra Babiše k řešení rostoucí inflace

 Vážený pane předsedo vlády,

nejprve tedy pro diváky, kteří sledují dnešní interpelace, je potřeba říct, že 66 % dnešních interpelací přednášejí poslanci hnutí Ano, tak aby zabránili opozici, aby přednesla svoje interpelace. Takže se z toho stal trochu čtenářský kroužek, ve kterém pan premiér odpovídá na předem připravené otázky koalice.

Já tedy si dovolím přednést interpelaci za opozici. Běžným lidem se neúnosně zdražuje úplně vše včetně základních potřeb, jako jsou potraviny nebo energie, jejich úspory, výplaty a mzdy každý den ztrácejí na své hodnotě. Když se podíváme na ty příklady... (Poslanec Michálek ukazuje plénu grafické údaje.) ...pivo zdraží, potraviny nadále prudce zdražují, byty rekordně zdražují, elektřina zdraží, prudké zdražování stavebního materiálu. Samozřejmě některé tyto věci mají příčiny v zahraničí, nicméně hlavní ekonom BHS(?) Štěpán Křeček k tomu uvádí, že do ekonomiky jsme v průběhu pandemie narvali příliš mnoho peněz, zároveň jsme pozastavili výrobu. To vytváří extrémně silné inflační tlaky.

Takže samozřejmě část té odpovědnosti je i na vládě její politice a já se chci zeptat, co s tím budete dělat, tak aby lidé nepřicházeli o svoje úspory, tak aby se nesnižovala hodnota pro občany České republiky, kteří musí platit všechny tyto služby, potraviny a tak dále ze svých důchodů, aby byla zachována jejich hodnota. Co uděláme s tím, abychom nepřispívali k dalšímu rozhazování peněz do ekonomiky, které jsou rozhazovány na úkor státního dluhu, to znamená na úkor dalších generací.

Děkuji za pozornost a děkuji předem za odpovědi.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama