Mgr. et Mgr. Jakub Michálek

Pusťte nás na ně, porveme se za vás!
  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.08.2018 6:59:47 - Damph

6 z 10 znásilnění ve Švédsku Neevropani

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/481291-sesti-z-deseti-znasilneni-se-ve-svedsku-dopustili-muzi-narozeni-mimo-evropu.html. Nemyslíte že liberalismus s jakým Piráti ke všemu přistupují, tedy i k migraci, je špatný? Stojí Vám to za ohrožení našich žen?
František Černoch

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

30.11.2018 11:45:14 - Mgr. et Mgr. Jakub Michálek
 

Vážený pane Černochu,

Piráti prosazují racionální přístup k uprchlíkům jak na Evropské úrovni, tak v České republice. Vlna uprchlíků ukázala, že evropská pravidla vyžadují změnu - Dublinský systém nefunguje. Piráti nepovažují za řešení kvóty, ale apelují na společný evropský postup. Extrémní požadavky, jako potápění lodí uprchlíků na jedné straně a živelné přijímání imigrantů na straně druhé, nejsou řešením současné situace.

Souhlasíme se řešením problémů a příčin v místě jejich vzniku a zavedením jednotného azylového řízení, kde by členské státy vymezily preferované skupiny migrantů a migranti preferované cílové země. Česká republika si každopádně podle mého názoru musí zachovat svoje zákony, svoje pravidla a svoji kulturu a ty se vztahují i na migranty. Není žádný důvod v tento okamžik cíleně zvyšovat počet migrantů v České republice, což by navíc zpomalilo tlak na růst mezd a umožnilo pokračování levné práce. Do České republiky se z Afrických zemí a Blízkého Východu nikdo nehrne, nejsme atraktivní stát pro tyto migranty, máme spíš migranty z Východu a žádné ohrožení žen nehrozí.

Jde do problém, který je živen do značné míry mediálně a jeho podstatou je šíření strachu a zneužívání tématu pro politické účely. Jak jsem řekl, náš přístup je racionální a šíření strachu nechci podporovat.