Michal Malý

  • Trikolora
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.03.2022 22:50:27

Miloš Zeman ode dneška již „není“ můj prezident

  Miloš Zeman ode dneška již „není“ můj prezident

Dneškem, kdy prezident Zeman udělil řád Bílého lva Volodymyru Zelenskému skončily dny, kdy jsem jej respektoval, omlouval toleroval. Hlava státu by totiž nikdy, za žádné situace, neměla ztratit soudnost a zaprodávat se Bruselu, ani nikomu jinému.

Předesílám, že jako člověk nejsem (a nikdy jsem nebyl) na straně Ruska, USA ani Ukrajiny. Jsem Čech, jsem na straně lidí této země. Miloše Zemana jsem volil, i když to nemám jak dokázat, jako nutné zlo, jako obranu před neschopným a tudíž všehoschopným Jiřím Drahošem, kterého vnímám jako neschopného člověka bez názoru, řízeného manželkou. Vnímal jsem vždy, že je Miloš Zeman socan a navíc mstivý. Vnímal jsem, že jako první krok po zvolení vyvěsil na Hradě ten modrý hadr.

Bral jsem jej ale jako menší zlo ve srovnání s energetickou a sorošovskou lobby. Ač jsem viděl, že je Zeman „eurohujer“, nevnímal jsem jej jako eurofederalistu, který by obětoval suverenitu a tedy nezávislost naší země Bruselu, tedy Německu a USA, které EU dle mého řídí. Prakticky vždy jsem věděl, co mohu od Miloše Zemana čekat, ostatně, poznal jsem jej za ty tři roky ve federálu dostatečně. První překvapení přišlo po volbách.

Signalizace – pověřím Babiše – Babišovo odmítnutí – pověření Fialy. Chápal jsem to po krátkém zamyšlení jako strategický krok obou, kdy v tom chtějí nechat Fialu vykoupat. Až lidi v této zemi padnou na dno, nebudou přece obviňovat expremiéra Babiše, ale Fialu. Se skřípěním zubů bych ze stejného důvodu skousl i jmenování vojína Jasánka, tedy pana Lipavského, i když jsem tušil tu paseku, co bude páchat. Nemýlil jsem se. Po onemocnění pana prezidenta a jeho zdravotní stabilizaci jsem se domníval, že se vrací soudná hlava státu.

Zmýlil jsem se. Miloš Zeman, stejně jako ti, co si oblepují profily na sítích vlaječkami Ukrajiny, podle mého přestal být soudný. Kde byl, když i naše poplatná média informovala o vraždění civilního obyvatelstva v Luhansku a Ukrajině ukrajinskou armádou? Kde byl, když se na Ukrajině oslavoval Bandera a fašisté cvičili děti k nenávisti? Kde byl, když Zelenský nezvládal vedení země a ponechal ji na pospas oligarchům a fašistům? Kde byl Miloš Zeman, když na Donbase umíralo 13 000 lidí včetně dětí pod palbou ukrajinské armády?

Zač dostal Zelenský řád Bílého lva? Za to že si nasadil na 14 dní přilbu a před tím nezvládal 3 roky řídit zemi? Za to že ignoroval Minské dohody? Ta to, že „legalizuje“ fašistický pluk Azov? Za to, že ukrajinská armiáda, která se stahuje do měst, si bere civilisty jako lidské štíty? Za to že 19.2 vyhrožoval atomovkami? Za to, že Zelenský byť za „opatrnou“ a střízlivou pomoc neděkuje, ale vyhrožuje světu? Za to, že Zelenský nedodržel nic z toho, k čemu se v minulosti Ukrajina zavázala?  Za upálené civilisty a zavražděné těhotné ženy na Doněcku?

Opakuji, nejsem na straně nikoho, nesouhlasím s intervencí Putina na Ukrajinu, ale chápu její důvody. Chápu, že viníkem je zejména zbytek světa. Udělením řádu Bílého lva Zelenskému ale dnes skončil jakýkoli respekt k prezidentu této země. Nezlobte se, já už se ve svém věku nezměním, vždy říkám, co si myslím. Miloš Zeman zklamal jako člověk a tím poplival vše dobré, čeho se možná kdy dosáhl.  Je mi líto.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama