Michal Malý

  • Trikolora
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.05.2021 19:14:45

Markétě Pekarové sexuální obtěžování či znásilnění nevadí?

Markétě Pekarové sexuální obtěžování či znásilnění nevadí?

Dominik Feri byl několika dívkami obviněn ze sexuálního obtěžování, a dokonce i ze znásilnění. Předsedkyně TOP09 mlčí a žádosti veřejnosti na jejím facebooku, aby se k věci vyjádřila, maže a neodpovídá.

Považuje snad Paní Pekarová Adamová za „normální“ sexuální obtěžování či znásilnění ženy, považuje to za nepodstatné? Pokud Markéta Pekarová Adamová kritizuje ostatní a vyzývá je k rezignaci, tak se ptám, proč okamžitě nevyloučila Dominika Feriho z TOP09 a kandidátky. Považuje snad žena Markéta Pekarová násilí na jiných ženách, jejich sexuální obtěžování, urážení, a dokonce snad znásilnění za normální?

V tomto případě presumpce neviny neplatí stejně, jako pro paní Pekarovou a další politiky neplatila pro ostatní. Navíc, Dominik Feri se přiznal, zatím „jen k nevhodnému chování“. Feri má hroší kůži, raději vypnul facebookový profil, než aby nesl odpovědnost a důsledky svého chování. Jeho aktivity a členství v MeeToo dnes vyznívají pokrytecky, alibisticky a trapně. Svědčí o aroganci Feriho a jeho pohrdání nejen k ženám, ale idem obecně.

Politik musí být připraven nést odpovědnost za své činy jako kterýkoli jiný člověk. Feri ji slabošsky a srabácky nést odmítá. Jen se „omluvil“ a vypnul facebook namísto toho, aby okamžitě odstoupil, vzdal se další kandidatury, odešel z TOP09 a dobrovolně se vydal policii k tomu, aby mohla konat. Postoj Feriho je ale bohužel postojem, který je běžný u mnoha politiků, je pohrdáním lidmi, veřejností, společností.

Kauza Feri nevypovídá jen o něm. Kauza Feri vypovídá plně i o předsedkyni TOP09, Markétě Pekarové Adamové, která mlčí a která žádosti veřejnosti na jejím faceboku o vyjádření a o vyloučení Feriho z TOP09 ignoruje, neodpovídá a dokonce je maže, přestože jsou slušně formulované. Tento postoj vypovídá nejen o celé TOP09, ale o o celé volební koalici SPOLU, protože se ani jeden z jejích členů k věci nevyjádřil.

Příspěvek, ve kterém paní předsedkyně Pekarová na svém facebookovém profilu odsuzuje sexuální obtěžování a znásilnění a kritizuje nečinnost soudu, se jejím mlčením stal silně pokryteckým. Vždyť ona sama je v kauze Feri také nečinná, lze si tedy její mlčení  vykládat jako souhlas, jako postoj, že se vlastně nic tak hrozního nestalo?

To, že se k věci paní předsedkyně Pekarová dosud nevyjádřila, to, že Feriho nevyloučila, vypovídá i o paní Pekarové a jejímu postoji nejen k morálce a právu, vypovídá i o jejím postoji k ženám, k lidem, k voličům. Doufám, že toto chování volič ohodnotí u voleb.

Michal Malý

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama