Michal Malý

  • Trikolora
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.03.2023 16:18:07

Umírají nemocné děti a vy vybíráte na zbraně? Vládo, dárci, nestydíte se?

Umírají nemocné děti a vy vybíráte na zbraně? Vládo, dárci, nestydíte se?

50 milionů ušetřených na důchodech vyletělo do vzduchu. Takto skončilo bojové vozidlo RM-70 Vampire, dodané z České republiky Ukrajině z našich daní, ušetřených na důchodcích. V tom vozidle byli lidé. Něčí synové. Již nežijí.

Naše vláda toto zabíjení podporuje dodávkami dalších zbraní, které velmi rychle končí, jako tento raketomet.https://www.youtube.com/watch?v=lgLtODz_xbU

RM-70 je vybaven raketami JROF s doletem 20,75 km, JROF-K s doletem 11 km, „Trnovnik“ s 63 pumami HEAT s doletem 17,5 km, „Kuš“ s pěti minami PPMI-S1 k ničení živé síly nebo „Križna-R“ se čtyřmi protitankovými minami PTMI-D a dosahem 19 450 m.

Naše vláda tvrdí že jsme ve válce a po kritice dodává, že jde o metaforu. Myslím, že to až tolik metafora není, protože dodávkami zbraní se fakticky zapojujeme do válečného konfliktu. Nesouhlasím s tou válkou, nesouhlasím s tím, co se děje na Ukrajině.

Jenže na rozdíl od těch, co mají symbol Ukrajiny na profilu a mávají její vlajkou, těch, co to zabíjení sledují z tepla svých obýváků, jsem proti tomu, co se na Ukrajině děje již od roku 2014. Proč tehdy naše vláda neprotestovala proti vraždění civilistů na Donbase?

Proč netrvala na dodržování Minských dohod? Pokud by k tomu Ukrajinu dotlačila, nedělo by se dnešní zvěrstvo, nezabíjeli by se něčí synové mezi sebou pro zájmy mocností. Je mi smutno z premiéra a vlády, je mi smutno z lidí jako Černochová či Zdechovský, kteří se navlečou do maskáčů a trapně pózují před fotografy.

Tihle váleční štváči by měli jít před soud, protože ženou naši zemi do války. Bez našeho souhlasu, přes náš odpor. Ukrajině je třeba pomoci, ale ne dodávkami zbraní, ale až to šílenství skončí tím, aby se stala skutečně demokratickou zemí. Bez oligarchů, korupce, fašismu, černého obchodu se zbraněmi či lidskými orgány.

Jen pro příklad: Polsko darovalo Ukrajině desítky tisíc terminálů na internet, z toho 5 tisíc zaplatila například společnost Orlen. Pak se začaly prodávat na ukrajinském e-shopu za 20 000 hřiven za kus. Stejné je to se zbraněmi, municí, technikou. Stejné případy jsou známy se zbraněmi, municí, léky, potravinami, penězi. Část pomoci se prostě rozkrade.

Na zbraně pro Ukrajinu bylo od 120 132 dárců z ČR vybráno již 441 101 231 Kč. Na raketomet Češi poslali za 30 dní 29 193 066 Kč! Kolika těžce nemocným dětem by tato částka zachránila život? Kolik jich v naší zemi zemře protože, že se jejich rodičům nepodařilo sbírkou sehnat dost peněz na léky či operaci? Takže vybíráme peníze pro zabíjení, a ne pro život?

Zastavte to zabíjení. Prosím.

Michal Malý, místopředseda MO Trikolora Praha 8,

Napsáno pro Parlamentní listy

Ilustrační foto je z války ve Vietnamu. Na Ukrajině to v zákopech vypadá obdobně, většinou ale hůř.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama