Michal Šmarda

  • SOCDEM
  • Nové Město na Moravě
  • starosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,97. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.09.2019 15:40:51

Nebořte pomník vítězství

Nebořte pomník vítězství

Komentář na facebookovém profilu ke kauze sochy maršála Koněva na Praze 6

Příští rok oslavíme 75 let od konce nejhorší války v dějinách lidstva. Je to třičtvrtě století od vítězství nad nejstrašnější ideologií a nejodpornější mašinérií, jakou kdy člověk použil.

To opravdu není dobrá příležitost ke kácení pomníku jednoho z vojevůdců armády, která se o to vítězství zasloužila.

Pomníky jsou připomínkou doby, kterou náš národ prožil. Jsou obrazem dobrého i zlého. A to platí i o pomníku maršála Koněva v Praze. Byl vybudován k uctění památky velkého vítězství.

Ten pomník tam nestojí proto, abychom schvalovali deportace našich občanů ruského původu na Sibiř. Nestojí tam jako připomínka krkavého potlačení povstání v Maďarsku. Nestojí tam ani jako symbol drásavé vzpomínky na invazi do naší země v roce 1968.

Ten pomník je pomníkem hrdinům, kteří osvobodili naši zemi od nacismu. Se vším, co k tomu patří. A proto musí zůstat tam, kde je.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama