Michal Zuna

  • TOP 09
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.03.2023 22:36:00

Česko nesmí být pračkou špinavých peněz z postsovětských zemí

Česko nesmí být pračkou špinavých peněz z postsovětských zemí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k praní špinavých peněz.

 Česko nesmí být pračkou špinavých peněz z postsovětských zemí. Tyto praktiky pokřivují naše trhy, včetně trhu s nemovitostmi. Způsobují také morální škody naší zemi. Tento problém řešíme i ve sněmovní komisi.

FAÚ úspěšně řeší sektorové sankce a také zmrazil již více než 10 miliard Kč v penězích, nemovitostech a ochranných známkách.. Nastavený mechanismus funguje, v průběhu času však musíme reagovat na nové výzvy. Zaměřujeme se i na další oblasti jako povinnosti poskytovatelů hazardních her a realitních kanceláří nebo právě na průtokové účty, abychom riziko praní špinavých peněz minimalizovali. Legalizace peněz z trestné činnosti přes průtokové účty sice nezpůsobují České republice přímou škodu, ale přítomnost tohoto kapitálu na trhu s nemovitostmi způsobuje prudký nárůst cen realit a také zhoršuje problém dostupnosti bydlení. Nehledě na reputaci našich finančních trhů.

Nechci, aby se na nás svět díval jako na prádelnu. Není to pro nás důstojná pozice.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama