Michal Zuna

  • TOP 09
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,63. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.11.2022 13:38:00

Na přechodu k euru vydělá každý jeden český občan

Na přechodu k euru vydělá každý jeden český občan

Obhajoba přijetí eura na facebookovém profilu poslance.

 Chtěli byste příjem a důchod v eurech? Jsem rád, že je nás čím dál více. Nemuset měnit na hranicích peněženky. Nebýt v neustálém riziku proměny hodnoty koruny vůči silnějším měnám. V roce 2030 to může být realitou. Na přechodu k euru vydělá každý jeden český občan.

Česká republika není izolovaným ostrůvkem. Jsme součástí mezinárodního obchodu a už nyní naši podnikatelé a živnostníci v eurech obchodují. Například obchodní dům Palladium vybírá nájmy v eurech. Ten, kdo pak nese kurzové riziko, je konečný zaměstnanec, kterému mzda nelze vyplatit jinak než ve slabší měně, tedy korunách.

Přijetí či nepřijetí eura je volbou, zda se zařadíme mezi vyspělé ekonomiky světa, nebo zůstaneme ve společnosti forintů, złotých a rumunského lei.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama