Mikuláš Ferjenčík

Právě jsem se vrátil z Parlamentu.
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.06.2021 14:12:00

Nechme lidi se rozhodnout

Nechme lidi se rozhodnout

Projev na 104. schůzi Poslanecké sněmovny 18. června 2021 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů

Děkuji za slovo, pane předsedající. Já jsem chtěl reagovat na kolegu Svobodu. Bohužel tady se stává to, že se argumentuje tím, že ta služba pro rodiče by možná nebyla dostatečně kvalitní. A tenhle argument se používá proto, že nedostanou službu žádnou a ta jejich situace je daleko horší. Já tohle skutečně považuji za velmi nešťastné, že v situaci, kdy ta péče doma není dostupná, reálně není, protože bohužel většina pediatrů domů prostě nepřijde, tak tam nedáme péči žádnou, což samozřejmě vede k tomu, že část rodiček se samozřejmě dostaví k tomu pediatrovi osobně a může to mít i ty komplikace s tím přesunem, a část prostě zůstane doma bez kontroly, bez té zdravotní podpory. A to je to, k čemu to vede. Nechme ty lidi se rozhodnout. Oni přece dokážou posoudit, jestli ta jejich asistentka je kvalifikovaná pro tu podporu, kterou potřebují, nebo není. Děkuji.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama