Mikuláš Ferjenčík

Právě jsem se vrátil z Parlamentu.
  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.08.2019 22:11:00

Považuju nápad nahradit stravenky stravným za velmi rozumný

Považuju nápad nahradit stravenky stravným za velmi rozumný

Komentář na facebookovém profilu ke stravenkám

Stravenky

Vím že je to ošemetné téma, protože každý rád dostává "něco navíc" a fyzický artefakt je víc, než číslo na účtu, ale považuju nápad nahradit stravenky stravným za velmi rozumný.

Klíčové je, aby zaměstnanci skutečně o tento benefit nepřišli, nicméně pokud se podaří zařídit tak, aby byl nezdaněný příspěvek na jídlo vyplácený napřímo v penězích, dává to daleko větší smysl než systém poukázek - stravenek - ze kterých si provozovatel bere 6 % provizi.

Na co je potřeba dát pozor je, aby bylo stravné nezabavitelné v rámci exekucí. Právě stravenky jsou jeden ze zdrojů příjmů, které drží lidi v dluhové pasti nad vodou.

A že to nebude účelově určené? Už dneska se stravenky v ghettech běžně vyměňují za peníze (v kurzu 80 - 90 % své hodnoty). Ukončit tenhle překupnický byznys bude taky fajn.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama