Milan Štěch

"Slušně, ale důrazně."
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.06.2011 14:17:00

Stávku plně podporuji

Stávku plně podporuji

Jedním z pilířů demokracie je funkční a aktivní občanská společnost. Útoky některých čelních představitelů státu na odbory byly neadekvátní a nepřijatelné.

Rovněž pokusy o zamezení stávky, při nichž byla zneužita česká justice, jakož i snahy některých ústavních činitelů zastrašit ztrátou zaměstnání občany, kteří chtějí protestní akcí projevit nespokojenost s vládou, vnímám jako vážné nebezpečí pro naši demokracii. Stávka rozhodně není útokem na demokracii, jak tvrdili někteří představitelé země, demokracii naopak ohrozily pokusy vlády organizování stávky znemožnit.

Výrazná většina českých občanů sdílí názor, že vláda nespravuje Českou republiku dobře. Již první realizované reformy vlády se ukazují jako chybné, protože ruší fungující systémy. Příkladem je zákon o úřadech práce, prosazený vládou i přes zamítavé stanovisko Senátu i veto prezidenta republiky. Další připravované reformní záměry kabinetu odmítají občané, obce, kraje i zaměstnavatelé. Plánované reformy povedou ke zhoršení hospodářského vývoje České republiky a sníží životní úroveň většiny občanů. Protestní akci odborů proto považuji za potřebnou a plně ji podporuji.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama