Miloš Babiš

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.06.2016 14:29:30 - BordelveStátě

Co s množírnami?

Dohled nad množírnami ano. Ale můžete definovat, co to množírna je, a kdo je množitel? A jaké podmínky musí majitel více psů dodržet? Nemyslíte, že tohle v zákoně taky chybí?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.06.2016 9:18:36 - Miloš Babiš

V zákoně nejsou množírny nijak definované, protože jde o pojem vzniklý v médiích. Zákon a neziskové organizace ho vysvětluji jako „zájmový chov realizovaný především pro komerční účely, který doprovázejí některé závadné jevy“. Právě proto, že dosud nebylo nutné chov více psů nahlásit, nemohly být tyto chovy kontrolovány ze strany státních orgánů. Návrh novely zákona obsahuje povinnost nahlásit chov s více než pěti fenami veterinární správě, která může následně provádět kontroly podmínek, ve kterých zvířata žijí a jejich stav a udělovat sankce za nedodržování. Pokud jde o podmínky, které musí být ze strany chovatelů dodržovány, chovatel musí mimo jiné zajistit přiměřené podmínky pro fyziologické i biologické potřeby zvířete tak, aby nedocházelo k bolesti, utrpení či poškození zdraví zvířete. Dále má chovatel například povinnost učinit opatření proti úniku zvířat. V případě schválení novely zákona bude mít veterinární správa přehled o tomto druhu zájmových chovů a bude moci zákony dané parametry kontrolovat a vynucovat jejich dodržování.