Miloš Komínek

Solidarita, Vlast a Zákon
  • SVAZ
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.04.2015 19:30:05

Za co je president ČLK vlastně placen, ?

Za co je president ČLK vlastně placen, ?

Pan MUDr Kubek, v pořadu MÁTE SLOVO, nevěděl o čem mluvím.Cituji tedy: Zákon 372/2011Sb. § 127 ministerstvo zřídí Národní registr zdravotnických pracovníků do 24 měsíců ode dne nabytí účinnosti tohoto zákona. KDE JE?

Dále cituji ze zákona:
 Do 180 dnů ode dne zřízení Národního registru zdravotnických pracovníků je fyzická osoba, která vykonává zdravotnické povolání na území České republiky, povinna přihlásit se do Národního registru zdravotnických pracovníků a poskytnout ministerstvu, po-případě pověřené právnické osobě, údaje podle § 76, ale  tento § 76 je  zrušen!
Mudr Kubek se oháni registrem ČLK , ale zápis informaci do tohoto registru je dobrovolný.
Toto byl požadavek zákona: § 76 datum a místo získání odborné, specializované,zvláštní odborné způobilosti a označení odbornosti nebo odborností.
Polovina lékařů má v registru ČLK pouze datum získání odborné způsobilosti, s nevyžadovanou specializací si není třeba lámat hlavu.

Již v roce 2008 se v deníku Mladá fronta Dnes objevily informace o tom, že rakouská policie zadržela Čecha, který bez lékařského vzdělání dva roky provozoval slušně zavedenou lékařskou praxi. "Přišlo se na něj kvůli jinému přečinu - znásilnění." A ještě pět let zpátky, tedy už v roce 2003 na Náchodsku očkoval falešný doktor proti žloutence..."A opět byl dopaden jen náhodou." Autorka článku, Lenka Petrášková klade otázku: "Kolik je v Česku dalších zdravotníků bez diplomu, si nikdo netroufá odhadnout..."    Diplomy se dosud neprověřují, centrální registr neexistuje. Prezident ČLK úspěšně lobuje. Za cokoli. Popusťme uzdu fantazii a počítejme.. Kolik tak asi má ČLK registrovaných lékařů? 80 000? A kdyby roční poplatek za jednoho činil 6000 Kč?  Vychází mi 480 000 000 Kč.    Právě před chvílí President ČLK Kubek na ČT24 ke zrušení poplatků sdělil, že dětští lékaři je již dávno nevybírali a žádné kompenzace výpadku těchto peněz jim tehdejší ministryně zdravotnictví nepřiznala. Jak to tedy jen dělají, že péči pro děti dokáží zajišťovat i bez těch třicetikorun? A proč se tedy za ně pan Kubek tak nebral jako teď za praktické lékaře a ambulantní specialisty? Neuměli tolik křičet a dětští pacienti jim byly přednější? Chápou poskytování zdravotní péče dětem jako své poslání? Zůstalo jim i kus srdce a ubránili se tvrdým praktikám byznysu?      Snaží se nám namluvit, že soukromý lékař nemá na počítač, tiskárnu, barvu, papír.. Ale uplatňuje jeden z nejvyšších daňových paušálů. Zato pro obyčejného instalatéra, zedníka, kadeřnici stát tolik pochopení nemá. Ten si bude muset koupit alespoň tablet, aby vyhověl požadavkům Ministerstva financí. Copak ty nerovné podmínky poslanci a senátoři nevidí?   A teď zase Sněmovna odsouhlasila odklad zavedení povinných elektronických receptů o tři roky. Proč? Protože by se na jedno místo na rodná čísla "sjely" všechny údaje? Bylo by vidět, jakých a kolik se předepisuje léků? A taky kdo a komu? Našly by se možná i vazby mezi konkrétními lékaři a konkrétními farmaceutickými firmami? Tak teď mají tři roky na to, aby začali ordinovat léky dle skutečné potřeby pacientů a ne dle potřeby farmaceutických firem.    Odklad o tři roky dle mého znamená taky promlčecí dobu na to, co už bylo vykonáno.
Více zde: http://www.kominekmilos.cz/news/proc-se-stale-neco-odklada-/
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama