ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,13. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.11.2011 20:12:00

Tři česká umělecká díla z kauzy Diag Human jsou z Rakouska zpět v ČR

Tři česká umělecká díla z kauzy Diag Human jsou z Rakouska zpět v ČR

Ministerstvo zahraničních věcí ČR informuje, že tři umělecká díla ze sbírek Národní galerie Praha a Moravské galerie Brno, která se stala předmětem exekuce v kauze Diag Human, byla převezena zpět do ČR.

Rakouský Odvolací zemský soud spojil dvě soudní řízení ve věci exekuce movitého majetku ČR v kauze Diag Human a rozhodl jedním usnesením. Řízení prvoinstančního rakouského soudu prohlásil za nicotné, zrušil jeho prvotní rozhodnutí a všechna jeho následující rozhodnutí prohlásil za neplatná.

V prvním případě se odvolala Česká republika proti exekuci tří uměleckých děl, zapůjčených na výstavu do Galerie Belvedere ve Vídni. Ve druhém se odvolal Diag Human proti usnesení rakouského soudu, který sám z úřední moci zastavil tuto exekuci s odvoláním na jurisdikční imunitu v případě kulturních statků. Proti oběma výrokům soudu je možno podat odvolání do 4 týdnů.

Na základě uvedeného rozhodnutí byla všechna tři umělecká díla převezena zpět do České republiky za asistence kurátorů Národní galerie Praha a Moravské galerie Brno.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama