Mirek Topolánek

Kandidát na prezidenta v roce 2018
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.03.2010 15:25:00

Německo porušuje schengenskou dohodu

Německo porušuje schengenskou dohodu

Předseda ODS Mirek Topolánek v Bruselu hájí volný pohyb osob.

Předseda ODS Mirek Topolánek dnes během návštěvy Bruselu ostře vystoupil proti šikanování českých řidičů ze strany německé policie. Německo od začátku roku zpřísnilo náhodné kontroly řidičů přijíždějících z České republiky. Tyto ničím neodůvodněné kontroly navíc většinou probíhají ponižujícím způsobem.

"Pokládám postup německé vlády i německé policie za hrubé a skandální porušování schengenské dohody, která všem obyvatelům zaručuje volný pohyb přes hranice," řekl v Bruselu Mirek Topolánek. "Budu žádat od německých úřadů omluvu a jsem připraven požádat premiéra Jana Fischera, aby učinil to samé."

Mirek Topolánek také připomněl, že právě občanští demokraté Českou republiku do schengenského prostoru přivedli, a že jedině Německo a Rakousko nevyhovělo spojenému tlaku Bruselu a českého předsednictví na otevření pracovního trhu občanům nových členských států.

Postupem německých policistů jsou pobouřeni i europoslanci ODS. Poslanec Ivo Strejček kvůli tomu bude interpelovat Evropskou komisi.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama