Občanská demokratická aliance

  • ODA
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.03.2018 13:39:55

Dnes uplynulo 426 let od narození Jana Amose Komenského.

Dnes uplynulo 426 let od narození Jana Amose Komenského.

Již 400 let se díky životu a práci tohoto pedagoga, teologa, kněze a filozofa datuje snaha o zavedení moderního školství v celé Evropě.

Jeho pedagogická práce ovlivnila a stále ovlivňuje pohled na výchovu dětí a mládeže v celé Evropě a Jan Amos Komenský je stále jednou z nejvýznamnějších osobností, kterou naše země nabídla světu.

Den narození Jana Amose Komenského je zároveň Dnem učitelů. Jejich práce je obtížná a stále se měnící rytmus doby jim komplikuje jejich profesní život. Nejlepší investicí v každé době je investice do mladých lidí a jejich vzdělání. V době digitální revoluce a stále se zrychlujícího nástupu nových technologií toto platí dvojnásobně.

Chceme-li, aby nastupující generace v této době uspěla, musíme mít kvalitní a stále se vzdělávající pedagogy. Stát je jim dlužen nejen vyšší mzdy, ale také podmínky pro jejich vlastní vzdělávání.

My v ODA přejeme našim učitelům, aby byli co nejlepšími průvodci ve světě poznání. Aby se naplnilo to, co řekl Jan Amos Komenský. „Učitelé nesmějí být podobni sloupům u cest, jež ukazují kam jít, ale samy nikam nejdou“.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama