Občanská demokratická aliance

  • ODA
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.06.2018 16:05:32

Somr ODA: To se nám to hoduje…

Somr ODA: To se nám to hoduje…

Psal se červen roku 2014 a tehdejší ministr financí prohlásil v Otázkách Václava Moravce: Stát by mohl už za tři roky hospodařit bez deficitu.


Psal se červen roku 2014 a tehdejší ministr financí prohlásil v Otázkách Václava Moravce: Stát by mohl už za tři roky hospodařit bez deficitu. „Jsem přesvědčen, že v roce 2017 budeme mít vyrovnaný rozpočet, vzhledem k tomu, co máme připravené. K tomu směřujeme. Ale samozřejmě musíme udělat opatření z hlediska výběru daní,“ řekl tehdejší ministr financí a dnešní premiér Andrej Babiš (ANO).


Píše se rok 2018 a vláda v demisi připravuje rozpočet pro rok 2019 se schodkem 50 miliard korun a na cestě jsou další výdajové požadavky jednotlivých ministrů.


Staré rčení praví: Sliby se slibují, blázni se radují. Premiér Babiš zjevně toto rčení zná nadmíru dobře. Stát, který v době největšího hospodářského růstu za posledních deset let dál zadlužuje, místo aby vytvářel rezervu na horší časy, není dobře řízeným státem a už vůbec není státem, který je řízen jako firma.


Feldkurát Katz v románu Jaroslava Haška o Švejkovi v dobrém rozmaru řekl: Máme uherák, olejovky, lososa a budeme mít smažená vajíčka. To se nám to hoduje, když nám lidi pučujou peníze.


Pravda, schová se to pod heslo „ANO bude líp“. Jen by měl někdo přiznat našim dětem, že to všechno budou muset jednou zaplatit.


Zdeněk Somr


místopředseda ODA


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama