Občanská demokratická strana

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.12.2019 11:49:00

Evropský parlament řeší střet zájmů při čerpání evropských fondů pro Agrofert

Evropský parlament řeší střet zájmů při čerpání evropských fondů pro  Agrofert

Evropský parlament na včerejším plenárním zasedání ve Štrasburku diskutuje o střetu zájmů a korupci při čerpání evropských fondů. Velká část diskuze se týká českého premiéra Andreje Babiše a jeho koncernu Agrofert.

„Zneužívání peněz daňových poplatníků českým premiérem poškozuje jméno České republiky v zahraničí. Dnes o chamtivosti Andreje Babiše jedná i Evropský parlament. Radost z toho však nemám, protože se to netýká jenom premiéra, ale tyto kauzy škodí celé České republice,“ uvedla europoslankyně Veronika Vrecionová.

„Žádám Evropskou komisi, aby co nejdříve zveřejnila závěry auditu i odpovědi České republiky, aby příslušné orgány mohly tyto dotace včas zastavit a vymáhat po subjektech, které je neoprávněně čerpaly. Zároveň jsme podali písemnou interpelaci na Komisi, aby vyjasnila odlišnosti českého a evropského práva v oblasti střetu zájmů,“ dodal europoslanec Alexandr Vondra.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama