Občanská demokratická strana

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.08.2021 6:37:00

Nechceme dál přihlížet tomu, že si někteří lidé udělali živobytí z čerpání dávek

Nechceme dál přihlížet tomu, že si někteří lidé udělali živobytí z čerpání dávek

Senátem prošel návrh, umožňující obcím lépe zasáhnout proti porušování pořádku

 „Po rozsáhlé diskuzi schválil Senát výraznou většinou hlasů návrh umožňující obcím lépe vymáhat dodržování pravidel. Novela zákona o pomoci v hmotné nouzi umožňuje obcím při neplacení pokut jejich stržení z vyplácených dávek. Zároveň v sobě mechanismus obsahuje pojistku, kdy o stržení pokuty z dávek finálně rozhodne úřad práce, který je schopen posoudit individuální situaci daného člověka, aby se nedostal vlivem rozhodnutí do neřešitelné situace. Po tři roky trvajícím legislativním procesu návrh zákona zamíří k podpisu prezidentem republiky,“ řekl Zdeněk Nytra, předseda senátorského klubu ODS a TOP 09.

„Před několika lety jsme dali slib lidem ve vyloučených lokalitách a jejich okolí, že jim pomůžeme s problémovými sousedy, a tento slib jsme dnes splnili. Nechceme dál přihlížet tomu, že někteří lidé si udělali živobytí z čerpání dávek, a přitom se za solidaritu svému okolí odvděčují opakovaným pácháním vážných přestupků,“ uvedl Jan Bauer, místopředseda výboru Poslanecké sněmovny pro sociální politiku a předkladatel zákona.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama