Občanská demokratická strana

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.11.2016 17:30:00

Nejde jen o připomínku, je to i zápas o svobodu

Nejde jen o připomínku, je to i zápas o svobodu

Ve čtvrtek jsme si připomněli výročí 17. listopadu. Petr Fiala, Alexandra Udženija a další představitelé ODS položili květiny na pražské Národní třídě.

 Následně pak spolu s disidenty a osobnostmi revoluce vzpomínali na události, které vedly ke svobodě.

Poděkování patří všem, kteří si aktivně připomněli zásadní události našich novodobých dějin ve svých městech, nebo dokonce přišli na Národní. Předseda ODS zdůraznil, že nejde jen o připomínku minulých událostí, ale i zejména o zápas, který neustále vedeme za svobodu. Alexandra Udženija vyzvala k hledání společného cíle, spravedlnosti a odvahy.

Tento týden levice přišla s návrhem na zavedení sektorových daní. My místo dalších komplikací už tak složitého daňového systému požadujeme jeho zjednodušení. Podle Petra Fialy je ale potřeba zlepšit kontrolu velkých firem a naopak rozvázat ruce živnostníkům. Proti zvýhodňování korporací na úkor malých firem se vymezil i Jan Skopeček.

Alexandra Udženija slíbila, že ODS navrhne antibyrokratický balíček. Vždyť od roku 2013 bylo podáno 150 návrhů na změnu zákonů, které přímo ovlivňují podnikatele. Ti přitom potřebují hlavně stabilní prostředí. Součástí balíčku bude jednodušší zakládání firem nebo ohlašování živnosti přes internet.

Gratulujeme Jaroslavu Kuberovi ke zvolení místopředsedou Senátu.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama