Občanská demokratická strana

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.05.2021 11:33:00

ODS navrhne ostatním stranám volbu náměstka primátora

ODS navrhne ostatním stranám volbu náměstka primátora

Občanská demokratická strana (ODS), která se v Hradci Králové podílí na vedení města společně s hnutím ANO 2011, hledá řešení stávající nestandartní situace.

 Proto předloží na pondělním jednání zastupitelstva města návrh na otevřenou volbu náměstka primátora a do této funkce navrhne zastupitele Martina Soukupa.

Jeho nominaci jednomyslně schválila nová oblastní rada ODS Hradec Králové. "Návrhem na volbu Martina Soukupa do funkce náměstka primátora se snažíme alespoň částečně řešit nešťastnou situaci, kdy po konci koalice ODS, ANO a Zelených zůstaly neobsazené pozice ve vedení města. Náměstek primátora pro oblast sociálních věcí, školství a životního prostředí přitom schází nejvíc, jde o rozsáhlou a důležitou gesci. Nedisponujeme však většinou v zastupitelstvu, a tak se samozřejmě musíme obrátit na opoziční zastupitele s prosbou o podporu tohoto našeho návrhu. Nechceme po opozici, aby nám vystavila bianco šek na vládnutí, ale pouze aby nám podporou v této volbě dala příležitost vyřešit tento palčivý problém," shrnuje předseda oblastní rady ODS Pavel Staněk.

Jednání o novém uspořádání vedení města započala již koncem minulého roku po odchodu Změny pro Hradec a Zelených z vládnoucí koalice. Dosud však strany a hnutí zvolené do zastupitelstva nedospěly v této věci ke shodě, a to ani po vypovězení koaliční smlouvy, které mělo otevřít prostor k dalším jednáním. ODS proto s respektem k důvodům, které opozici brání přispět aktivní účastí k sestavení nové koalice, hledá cesty, jak stabilizovat řízení krajského města a zajistit jeho dovedení k řádným volbám v roce 2022.

"Napjaté a mnohdy za hranu vyostřené osobní i pracovní vztahy v zastupitelstvu nejsou pro rozvoj města žádoucí. Mým cílem je tyto vztahy zklidnit, připravit podmínky pro budoucí spolupráci a především řídit gesci, kterou jsem měl už v minulosti osm let na starosti. Je ale nutné počítat s tím, že naše výzva k doplnění vedení města nebude ostatními kluby vyslyšena a funkce tak zůstane neobsazena tak, jako teď, kdy je však právě tento stav terčem kritiky opozice," říká kandidát na náměstka primátora Martin Soukup.

Návrh na volbu náměstka primátora, do níž ODS vysílá právě Soukupa, bude však otevřen i pro nominace ostatních zastupitelských klubů.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama