Občanská demokratická strana

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.04.2020 10:45:00

Období bianco šeku skončilo, vláda musí rychle představit plán restartu země

Období bianco šeku skončilo, vláda musí rychle představit plán restartu země

Občanští demokraté požadují po vládě jasný plán restartu země, řekl to předseda ODS Petr Fiala. ODS bude na jednání Sněmovny prosazovat například rozšíření podpory pro všechny OSVČ a její navýšení na 30 000 Kč.

 „Končí období, kdy jsme byli vládě ochotni vystavit bianco šek, aby mohla rychle reagovat na současnou krizi. Dnes potřebujeme plán na obnovování svobod, plán na restart naší země. Od vlády očekáváme jasný plán, jak zachránit živnostníky a zdravé firmy. A potřebujeme jasný a rozumný plán vládních priorit, nové malé programové prohlášení, protože dosavadní politika vlády je nepoužitelná. Vyzýváme proto vládu, aby co nejdříve nabídla plán restartu země. Nabízíme vládě pomoc, aby se podařilo naši zemi znovu nastartovat,“ říká předseda ODS Petr Fiala.

„Od prvního dne krize jsme přemýšleli, jak udržet peníze u lidí, jak udržet peníze ve firmách, jak udržet peníze u živnostníků. V podstatě všechny naše návrhy si vláda nakonec osvojila, bohužel často ve špatné podobě. Dnes budeme navrhovat, aby měly všechny OSVČ nárok na mimořádný příspěvek ve výši 30 000 Kč, žádost o příspěvek by mělo být možné poslat elektronicky a budeme tento bod chtít projednat přednostně. Protože v případech některých živnostníků jde skutečně o dny,“ vysvětluje předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama