Občanská demokratická strana

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.08.2020 10:46:00

Požadujeme vyšší kapacitu bezplatného testování

Požadujeme vyšší kapacitu bezplatného testování

Premiér Babiš a ministr zdravotnictví slíbili 20 tisíc až 30 tisíc testů denně, ale opět to byl pouhý slib, který vláda nedodržela. V červenci proběhlo průměrně pouze 4 300 testů denně.

Testuje se málo, chybí strategie a nadále pozorujeme pouze vládní chaos. Požadujeme předložení jasného plánu, kdy dojde k rozšíření bezplatného testování, za jakých podmínek nastoupí žáci a studenti do škol a jak je stát připravený na následující měsíce. Nejistota a zmatek musí skončit.

„Halasně představená Národní strategie testování vlastně obnažuje selhání premiéra Andreje Babiše a ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha. Premiér a jeho podřízení slibovali v nejhorších jarních týdnech koronavirové krize, že zajistí testování v rozsahu 20 000–30 000 testů denně. Červencový průměr byl ale pouhých 4 300 testů denně, a hlavně celková kapacita všech dostupných laboratoří v Česku je aktuálně 17 000 testů. Strategie tedy slibuje posílení kapacit, což ale mělo být připraveno minimálně před dvěma měsíci. Nedůvěra oprávněně roste, protože vládní sliby se opět ukazují jako prázdná slova. A na obzoru je zahájení školního roku bez stanovení jasných pravidel,“ uvedl místopředseda ODS Martin Baxa.

„Počty pacientů nakažených koronavirem zatím neklesají. Přesto vláda i ministerstvo zdravotnictví i nadále předvádí pouze chaos a improvizaci. Chybí jakákoliv jasná strategie! Stačí připomenout pozdní uzavření OKD, které vedlo k rozšíření infekce na severní Moravě. Obáváme se, že to bude pokračovat i na podzim, kdy navíc každoročně přichází doba sezónních infekcí. Může to opět skončit zbytečným zastavením ekonomiky nebo ohrožením zranitelných skupin populace. Žádáme jasnou strategii, žádáme výrazné rozšíření bezplatného testování,“ sdělila členka programového týmu ODS pro zdravotnictví a kandidátka do krajských voleb Zdenka Němečková Crkvenjaš.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama