Občanská demokratická strana

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.12.2017 19:43:00

Přejeme krásné a pohodové vánoční svátky

Přejeme krásné a pohodové vánoční svátky

Nová vláda měla dnes první jednání, na kterém se zabývala několika návrhy legislativních změn. Z nich převážnou většinu tvořily zákony předložené poslanci ODS na snížení daní, zrušení EET či garanci výdajů na obranu ve výši 2 % HDP.

 Dle našich očekávání téměř všechny naše legislativní iniciativy Babišův kabinet odmítl.

Jak ve svých komentářích uvedli Petr Fiala a Alexandra Udženija, vláda promarnila šanci ukázat, že chce snižovat daně a zjednodušovat lidem život. ODS přesto učiní maximum k tomu, aby tyto návrhy, mezi nimiž je také zrušení daně z nabytí nemovitostí nebo zrušení zákazu prodeje o svátcích, byly nakonec schváleny.

Poslanecká sněmovna v tomto týdnu schválila ve třetím čtení rozpočet státu na příští rok. Na chyby a nedostatky tohoto rozpočtu připraveného ještě minulou vládou a novou vládou přejatého jsme v uplynulých týdnech upozorňovali opakovaně. Poslanci ODS předložili řadu pozměňovacích návrhů, které měly odstranit alespoň ty největší vady, a navrhli úspory tam, kde jsou prostředky vynakládány zbytečně, a to ve výši bezmála 28 mld. Kč. Naše návrhy však byly převážně zamítnuty a ODS i z tohoto důvodu rozpočet nepodpořila. Více naleznete ve vyjádření Petra Fialy, Alexandry Udženije, Zbyňka Stanjury a Jana Skopečka a v záznamu vystoupení předsedy ODS ve sněmovní rozpravě.

V úterý byla zahájena jednání o podpoře nové vlády. V souladu se všemi dřívějšími deklaracemi ODS po jednání s hnutím ANO ústy svého předsedy jasně odmítla svou podporu menšinové jednobarevné vládě Andreje Babiše. Jak uvedl Petr Fiala, ODS má pro tuto pozici tři hlavní důvody: ‚‚Program vlády se neshoduje s naším programem. ODS nemá mandát od svých voličů, aby vládu podporovala. Menšinová vláda má být až tím posledním řešením a východiskem, když ve Snemovně opravdu nelze najít většinu.‘‘

Milí přátelé, dovolte, abych Vám jménem ODS popřála krásné, pohodové a klidné vánoční svátky v okruhu Vašich nejbližších a mnoho úspěchu, štěstí a radosti v novém roce 2018.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama