Občanská demokratická strana

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.10.2020 13:57:00

Pro zlepšení údržby žádáme o posílení pravomocí městských částí

Pro zlepšení údržby žádáme o posílení pravomocí městských částí

Starostové a vedení jednotlivých městských částí chtějí převzít zodpovědnost za údržbu a čistotu chodníků, vedlejších cest, cyklotras a technické zeleně.

 Městské části jsou často kritizovány spoluobčany za jejich stav, ale odpovědnost za jejich údržbu přitom nese Magistrát.

“Návrh počítá i s tím, že se původní údržba chodníků a cest rozšíří bez dalšího finančního navýšení pro městské části také o údržbu komunikační a izolační zeleně. Zejména ve vegetačním období brání zeleň u komunikací v dobrém výhledu a vznikají tak potenciálně velmi nebezpečné situace pro chodce i řidiče. Starostové a radní z městských částí mají dokonalou místní znalost. Doposud však mohou situaci v této oblasti pouze kritizovat. Je na čase tuto skutečnost změnit, ” uvádí Ondřej Martan, starosta městské části Praha-Běchovice a zastupitel hl. města Prahy.

“Náš návrh navazuje na iniciativu samotného starosty Jana Čižinského, který už před dvěma lety navrhnul převzetí údržby a úklidu chodníků od hlavního města a navýšení úhrad za tyto činnosti na 1000 korun na rezidenta. Proto věříme, že tento návrh bude mít plnou podporu v celém zastupitelstvu,” dodává místostarosta Prahy 9, předseda ODS Praha a zastupitel hl. města Tomáš Portlík.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama