Občanská demokratická strana

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.11.2010 15:50:04

V Senátu máme dva místopředsedy

V Senátu máme dva místopředsedy

Na dnešní ustavující schůzi nově doplněného Senátu byl zvolen do funkce jeho prvního místopředsedy Přemysl Sobotka. ODS současně v pětičlenném předsednictvu získala i další místopředsednický post, který bude zastávat Alena Palečková.

„Nejednou jsem už řekl, že v zahraničí jsem měl a mám na sobě na prvém místě dres České republiky, pod ním dres Senátu a teprve vespod trikot své politické strany, která mě do Senátu vyslala. Věřím, že v následujícím období se celému Senátu toto pořadí dresů podaří udržet," říká první místopředseda Senátu ČR Přemysl Sobotka. 

„Jako vyznavač bikamerálního parlamentního systému jsem s novodobou existencí Senátu úzce spjat od jejího začátku. Byl bych rád, aby některé priority, které jsem v minulosti s řadou kolegů napříč politickým spektrem prosazoval, zůstaly. Tyto priority se dají shrnout do čtyř bodů. Snaha o co nejvyšší kvalitu legislativního procesu v rámci dialogu obou komor našeho parlamentu, zachování dosavadní politické kultury v Senátu, zvyšování role Senátu v české zahraniční politice a širokou otevřenost Senátu jako významného střediska přímých kontaktů politiků s občany," vysvětluje své priority Přemysl Sobotka.

„V Senátu patřím mezi pamětníky a doufám, že mi mé dlouholeté zkušenosti pomohou být dobrou a korektní místopředsedkyní. V této pozici chci především zúročit svou čtrnáctiletou činnost ve zdravotně-sociálním výboru", říká nově zvolená místopředsedkyně Senátu PČR Alena Palečková.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama