Olga Havlová

  • Úsvit
  • Jindřichov
  • zastupitelka města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.01.2014 10:31:22

Bobr? Ministerstvo může kandidovat na titul Sexistické prasátečko roku 2014

Bobr? Ministerstvo může kandidovat na titul Sexistické prasátečko roku 2014

Výše uvedená cena se uděluje za sexistické reklamy a je jen škoda, že za rok 2013 už udělena byla, a že kalhotky s bobrem a trenýrky s kormoránem patrně nesplňují podmínku zúčastnit se této soutěže.

Dovedete si představit ministerského úředníka, jak dorazí na schůzku do kavárny a dámě z ekologické organizace sedící naproti podává kalhotky v celofánu?

Slova mluvčího úřadu o nutnosti sebeironie a tedy kontroverzní propagaci České přírody je nutné brát s rezervou. Na schůzce ministerských kreativců prostě přišel někdo s vtipným nápadem a takhle to dopadlo. Myslím si, že propagovat přírodu lze i vkusnějším způsobem, než spodní prádlem. Souvislosti a návaznosti mezi trenkami a přírodou mi nějak unikají, a to rozhodně nejsem úzkoprsá.

Kromě nevkusu, který úředníci ministerstva prokázali je také samozřejmě na pováženou, jak tento úřad pod vedením ministra v demisi, Tomáše J. Podivínského (KDU-ČSL) utrácí na poslední chvíli peníze daňových poplatníků. Od obměny vozového parku až k nákupům manžetových knoflíčků a kalhotek s bobrem.

Jen tak mimochodem, 2.43 miliardy korun, které jsem navrhovala přidat z kapitoly státního dluhu na platy pedagogických pracovníků neprošly. Úroveň vzdělanosti v ČR bude tak stagnovat, v horším případě se ještě v mezinárodních žebříčcích propadne. Lepší budoucnost našich dětí, respektive celé země je bohužel zase o krok dál, ale úředníci budou mít „žertovné předměty“ na rozdávání.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama