Otto Chaloupka

  • Republika
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.03.2014 14:09:52

Chceš základní věci, které má zajišťovat stát? Jsi extremista!

Chceš základní věci, které má zajišťovat stát? Jsi extremista!

Dnes se má přibližně 250 lidí projít demonstrativně centrem Plzně. Podle ČTK pochodují za dodržování práv všech slušných občanů této země. Pokud půjde o pokojnou demonstraci bez provokací a násilí, pak je to ok.

Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE Na jednu stranu se jim nedivím. Zoufalost lidí z toho, jak s námi stát zametá a jak jsou někteří rovnější než my, prostě lidi frustruje. Vyjdou tedy do ulic. Co se ale stane? Co se změní? Těch 250 lidí je médii a priori označeno za extremisty. Veřejně jsou dehonestováni za to, že chtějí žít slušně a že to samé žádají po druhých. Oni nechtějí nic jiného, než stejná práva pro všechny. Chtějí, aby stát měřil všem stejným metrem. Chtějí, aby nebyli pozitivně diskriminováni. Chtějí, aby stát plnil to nejzákladnější. Jsou to tedy extremisté? Chtějí moc? Na druhou stranu se tyhle demonstrace náramně hodí médiím a Evropské unii, aby nás mohly ukazovat jako rasistický stát. Do toho mě dostala včerejší zpráva ministerstva zahraničí USA, hodnotící dodržování lidských práv ve světě. Podle ní je násilí proti Romům v Česku vážným problém. Řešením by byl zájem lidí o politiku, aby dlouhodobě sledovali lidi s pevnými názory a jasnými výsledky a potom masová demonstrace u voleb. Jenže říkejte to někde, kde je volební účast pod hranicí 50%.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama