PRO JIŽNÍ ČECHY

Koalice Starostů, HOPB a TOP 09 pro krajské volby 2016
  • PJČ
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.08.2016 8:06:01

Máme právo vědět, jak vedení kraje nakládá s veřejnými prostředky

Máme právo vědět, jak vedení kraje nakládá s veřejnými prostředky

Každý z nás se musí snažit, aby řádně nakládal s vlastními finančními prostředky. Jinak může vystavit sebe i své blízké velmi nepříznivým životním situacím.

 O to větší pozornost si zaslouží nakládání s prostředky veřejnými, tedy s prostředky nás všech, občanů Jihočeského kraje. I hejtman kraje musí, jako řádný hospodář, pečlivě zvažovat, jak naloží s každou korunou z veřejných prostředků. Občané mají právo vědět, zda se s jejich prostředky nakládá účelně a efektivně.

Bohužel ani v případě dvou projektů Jihočeského kraje, kterým hejtman Jiří Zimola poskytl záštitu a které obhajuje a mediálně se jimi zviditelňuje, si vůbec nejsme jisti, že je s veřejnými prostředky nakládáno opravdu účelně a ve prospěch občanů Jihočeského kraje.

Žádám proto o poskytnutí podrobných informací o vynaložených veřejných prostředcích na akce Jižní Čechy olympijské a Olympijský park Rio-Lipno. Rád bych věděl, na co konkrétně byly veřejné prostředky vynaloženy, ale také co po nich na Lipně zůstane jako trvale využitelná hodnota, tedy co jsme za ně jako občané Jihočeského kraje získali. A činím tak jako občan Jiří Švec, místo abych volil jednodušší cestu přes naše krajské zastupitele. Zajímá mě totiž, zda je kraj opravdu otevřený občanům.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama