PaedDr. Alena Gajdůšková

Vždy na Vaší straně!
  • SOCDEM
  • Zlínský kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.03.2011 16:38:13

Hodina země za společnost příznivou životu

Hodina země za společnost příznivou životu

Hodina země je symbolem. Je chvílí k zamyšlení o tom, jak se chováme k matičce Zemi a také je chvilkou jakéhosi mystického spojení se všemi, kteří vědí, že bez respektu k životu, tedy i vlastnímu životnímu prostředí, lidstvo dlouhodobě nepřežije.

Člověk nikdy nebyl a není pánem přírody, jak nám v této době opět připomnělo zemětřesení v Japonsku. Jsme její součástí a jen budeme-li si toho vědomi a budeme-li se podle toho chovat, můžeme jako lidstvo přežít.

Začít musí každý sám u sebe. Třeba tím, že dnes na hodinu doma zhasne a bude si jen tak povídat se svými blízkými, půjde se projít a vnímat probouzející se přírodu nebo bude jen tak při černé hodince přemýšlet. A zítra zhasne po sobě všude, kde zrovna nebude potřeba svítit, ohřeje jen tolik vody, kolik potřebuje na zalití kávy, odpadky vyhodí roztříděné a až si půjde koupit nový elektrický spotřebič, podívá se na jeho spotřebu energie.

A ještě něco může každý udělat. Chtít po politicích, aby nastavovali podmínky podporující společnost příznivou životu. Bez energie a vody život není možný. S obojím musíme šetřit a o to se musíme starat už nyní, i když mnozí mají pocit, že nás se to netýká. Jenže v těchto oblastech, stejně tak jako v oblasti vědy, se každé opatření projeví až za desítky let. Proto dnes zhasneme, abychom viděli o kousek dál.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama