PaedDr. Alena Gajdůšková

Vždy na Vaší straně!
  • SOCDEM
  • Zlínský kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

08.01.2021 13:43:44 - Kamča J.

Očkování rodiček a dětí

Jaké jsou důkazy o tom, že očkování neohrozí těhotenství nebo schopnost otěhotnět a samotný plod či dítě? Já rozumím tomu, že lze proces testování administrativně urychlit, možná i nějaké testy, ale opravdu se ví, zda je pro těhotenství a dítě také bezpečné? Jak a kdy se to stihlo otestovat? Doporučila byste mi testování, když se snažíme o miminko? Nemůže to tělo třeba i nějak rozhodit? Protože co vím, dětem očkování není doporučeno. I když nevím, proč?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

14.01.2021 16:51:44 - PaedDr. Alena Gajdůšková
Dobrý den,  milá Kamčo,
děkuji za důvěru a za dotaz.  Nejsem lékař, takže vám asi nebudu umět odpovědět  přesně  všechny vaše otázky.  Co mohu říct  naprosto přesně, že testování  je asi tak nebezpečné, jako když se vám lékař podívá do nosu nebo do krku.  Je to jen mechanický stěr ze sliznice.   Vlastní test  pak se děje už mimo člověka.  To vám opravdu nic udělat nemůže, pokud  se tím sama nebudete stresovat.   K dotazu na očkování v těhotenství vám vřele doporučuji poradit se s gynekologem.   Děti se  podle mých informací  proti Covid 19  nyní neočkují, protože u nich je většinově úplně bezpříznakový nebo velmi lehký průběh a je to tedy zbytečné.   Ale zase - je to dotaz spíš na lékaře.
Přeji vám pevné zdraví a hodně štěstí. 
Alena Gajdůšková