PaedDr. Alena Gajdůšková

Vždy na Vaší straně!
  • SOCDEM
  • Zlínský kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.01.2011 11:28:42

Mezera po Jiřím Dienstbierovi se nikdy nemůže zacelit

Mezera po Jiřím Dienstbierovi se nikdy nemůže zacelit

Jiří Dienstbier byl pro mě, jako pro většinu lidí v této zemi, legendou. Spolu s Václavem Havlem a dalšími byl pak nejen hlavním symbolem pozitivních změn roku 1989 a 1990.

Osobně jsem se s ním poprvé potkala někdy v roce 1995 při jednání o možné spolupráci mezi tehdejšími menšími středovými stranami. To jsem netušila, že za pár let bude Jirka mým nejen váženým a ctěným, ale také velice milým kolegou, který byl vždy ochoten poradit a pomoci svými zkušenostmi, nadhledem a vždy lidským a kamarádským přístupem.

Mezera po některých lidech se nemůže nikdy zacelit. Není pravda, že každý je nahraditelný. Zvláště to pak platí u každého, kdo je nám blízký. Lidé takových lidských kvalit, znalostí, zkušeností, lidé, kteří mají takový kredit nejen na české, ale i mezinárodní scéně, jako byl Jiří Dienstbier, nikdo nahradit nemůže. Jeho osobnost a lidskost je tak obrovskou ztrátou nejen pro nás, kteří jsme ho měli rádi, ale i pro celou naši zemi a domácí i mezinárodní politickou scénu. Jsem přesvědčena, že bez něj budeme všichni o něco chudší a naše pozice v oblasti mezinárodní politiky a lidských práv bude touto ztrátou významně oslabena.

Jiří Dienstbier nám tak bude chybět nejenom jako politik, ale především jako skvělý člověk.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama