PaedDr. Josef Novotný

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.08.2010 8:43:00

Karlovarský kraj přispěje na projekty prevence kriminality

Karlovarský kraj přispěje na projekty prevence kriminality

Projekt se zaměří jak na rizikové skupiny dětí, tak i na kyberšikanu či stalking.

Příspěvky uděluje Karlovarský kraj letos poprvé. Vychází přitom z koncepce prevence kriminality vytvořené pro léta 2009 - 2011. Mezi pět žadatelů, kteří se přihlásili se svými projekty, bude rozděleno z krajského rozpočtu celkem 200 tisíc korun.

„Peníze jsou určeny především na projekty, které pomáhají rizikovým skupinám dětí a mládeže s poruchami chování nebo žijícím v sociálně vyloučených lokalitách. Poskytujeme je ale také na podporu informování občanů v oblasti prevence kriminality nebo vzdělávání lidí mimo jiné v prevenci zneužívání moderních technologií, mám na mysli kyberšikanu nebo kyberstalking," vysvětlil náměstek hejtmana Miloslav Čermák s tím, že maximální výše příspěvku pro jednoho žadatele činí 50 tisíc korun.

Příspěvek získal například projekt „Nejsi na to sám" občanského Sdružení pro probaci a mediaci v justici. Projekt je zaměřen na pomoc mladistvým z našeho regionu, kteří se dostali do konfliktu se zákonem, především klientům Probační a mediační služby. Úspěšně žádala o peníze také obecně prospěšná společnost Útočiště, která bude organizovat v Chebu vzdělávání týmu 12 odborníků pracujících s rizikovými a ohroženými dětmi ve věku do jedenácti let. V rámci projektu "Creativ trend - tancem proti nudě" obecně prospěšné společnosti PaCiHol bude pořízeno nové vybavení pro děti ze sociálně slabých rodin navštěvující taneční kroužek v Aši. Zajištěno bude odborné vedení kroužku, které umožní dětem a mládeži aktivní využití volného času.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama