PaedDr. Josef Novotný

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.04.2010 20:12:00

Oprava lázní může stát až 1 mld. Kč

Oprava lázní může stát až 1 mld. Kč

Císařské lázně v Karlových Varech přivítaly po 16 letech první návštěvníky.

Po šestnácti letech se historická dominanta Karlových Varů, Císařské lázně, otevřela veřejnosti. Zpřístupněna je prozatím částečně, lidé mohou obdivovat monumentální Zanderův sál a přilehlé prostory.

Kraj ale chystá plán na kompletní obnovu budovy a usiluje o získání potřebných financí. „Pokusíme se získat peníze z programu ministerstva kultury, část by měla jít z ROPu a také z peněz kraje a města Karlovy Vary," vysvětlil hejtman Josef Novotný Náklady na rekonstrukci by mohly překročit 1 miliardu korun.

V Císařských lázních kraj plánuje vznik multifunkčního sálu, prostory pro expozici krajského muzea, infocentrum a balneoknihovnu. „Na první pohled by se zdálo, že tady není co opravovat," uvedl s nadsázkou během slavnostního zpřístupnění Císařských lázní náměstek ministra pro místní rozvoj Martin Plachý. Vzápětí však dodal, že bude ministerstvo společně s krajem hledat způsob, jak opravu národní kulturní památky, za kterou byly Císařské lázně prohlášeny, zafinancovat.

V současnosti mohou lidé kromě prohlídky prostor objektu přijít do Císařských lázní také na výstavu fotografa Vladimíra Dolejšího s názvem „Příroda dvou kontinentů - Afrika, Amerika". V pořádání výstav a podobných akcí by chtěl kraj v Císařských lázních pokračovat i v budoucnu. Budova je otevřena pro veřejnost denně od 10 do 16 hodin za symbolické vstupné 20 korun nebo 1 euro.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama