PaedDr. Václav Homolka

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.09.2009 10:00:40

Blogeři komentují rozhodnutí soudu

Blogeři komentují rozhodnutí soudu

Prezident také uvedl, že mezi ústavními činiteli převažuje názor, že Ústavní soud nesmí odložit výkon rozhodnutí, je-li to v rozporu s veřejným zájmem.

<p>"Jsme přesvědčeni, že v této rozbouřené politické a ekonomické situaci jsou volby v daném termínu důležitým veřejným zájmem," řekl prezident s tím, že v tomto smyslu ústavní činitelé připraví společné prohlášení. </p> <p>Soud sice včera "jen" odložil definitivní posouzení stížnosti, ale zřejmě tím fakticky zrušil plán volit 9. a 10. října. Definitivní rozhodnutí si totiž vyžádá čas a členka soudu Eliška Wagnerová řekla, že volby v původním termínu stihnout nelze. Ústavní soud o Melčákově stížností jedná znovu.</p> <p>Napilno budou mít dnes i na ministerstvu vnitra, respektive v Ústřední volební komisi. Ministr Martin Pecina prohlásil, že nákladné přípravy na volby musí pokračovat do definitivního rozhodnutí Ústavního soudu. Ústavní soud projedná zákon o zkrácení volebního období veřejně 10. září. </p>
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama