PaedDr. Václav Homolka

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.09.2009 19:44:27

Výjezdní zasedání Stále komise senátu

Výjezdní zasedání Stále komise senátu

Na přelomu května a června uspořádala Stálá komise Senátu pro rozvoj venkova třídenní výjezdní zasedání do Zlínského kraje.

<p>Delegaci senátorek a senátorů, členů komise pro rozvoj venkova, vedla její předsedkyně senátorka Ludmila Miillerová.</p> <div class="clear">Hlavní náplní výjezdu byla jednání se starosty a dalšími zastupiteli především malých obcí a měst tohoto regionu, a to jak na základě pozvání jednotlivých starostů přímo na obecním nebo městském úřadě, tak zejména na společném jednání představitelů místních samospráv, členů komise a dalších hostů, které se konalo i. června v Penzionu Vyhlídka v Pozlovicích u Luhačovic, jednání se zúčastnilo více než 25 starostů a místostarostů z regionu Luhačovická a Uherskobrodská. Diskutovanými tématy byl zejména rozvoj venkova a problematika obcí v tomto regionu, pozemkové úpravy, komunikace mezi obcemi a krajem a příslušnými ministerstvy. Velkou pozornost věnovali starostové i senátoři rovněž problematice zajišťování eGovernmentu ze strany menších obcí, realizaci institutu veřejné služby, novele stavebního zákona, či problémům s exekútor/. Hovořilo se o operačních programech rozvoje venkova, o vztahu mezi Sdružením místních samospráv a Svazem mést a obcí a také o rozpočtovém určení daní a čerpání fondů z Evropské unie. Starosta Luhačovic navrhl svolání diskuse o rozpočtovém určení daní na neutrální půdě, pokud možno v Senátu, s přizváním zástupců Sdružení místních samospráv, Svazu měst a obcí a Ministerstva financí. Na většinu podnětů reagovala předsedkyně komise senátorka Ludmila Mullerová. Přislíbila mimo jiné možnost svolání veřejného slyšení k problematice rozpočtového určení daní v Senátu ve spolupráci s výborem pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí. Náměstek hejtmana Zlínského kraje Libor Lukáš informoval o realizaci Programu rozvoje venkova ve Zlínském kraji, o využití fondů Evropské unie a o komunikaci samosprávy kraje s představiteli obcí a měst v kraji. Po více než tříhodinové diskusi se všichni přítomní shodli na užitečnosti těchto setkání členů horní komory Parlamentu České republiky se zastupiteli venkovských obcí a měst, které označili za oboustranně podnětné a přínosné. Členové senátní komise stihli navštívit i některé zajímavosti v kraji, především se na pozvání starosty Vlčnova Jana Pijáčka zúčastnili vyvrcholení tradiční slavnosti ve Vlčnově - Jízdy králů, zastavili se v unikátním archeoskanzenu v Modré a v bazilice ve Velehradě.</div> <p class="clear right"><em>Vytvořeno 21.7.2009 11:49</em></p>
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama