Pavol Lukša

č. 1, Moravskoslezský kraj
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.03.2010 8:17:38

Další hrozba růstu nezaměstnanosti na Bruntálsku

Další hrozba růstu nezaměstnanosti na Bruntálsku

Co se tedy může reálně stát?

Vrácení dotací, které celkem představují částku přesahující 75 miliónů korun, může být pro většinu dotčených firem likvidační. Skutečně pak hrozí, že bez práce se může na Bruntálsku ocitnout až 1.000 obyvatel, což by představovalo nárůst nezaměstnanosti v této oblasti o 2% a Bruntálsko by se tak mohlo ocitnout v žebříčku nezaměstnanosti v rámci republiky na nezáviděníhodném 1.místě.

Jaké řešení má připravené pro podobné problémy TOP 09? Od roku 2009 máme ve volebním programu pro náš kraj vznik Nadace Moravskoslezského kraje, která by byla v době růstu naplňována penězi kraje, podnikatelů, obcí, měst a ostatních institucí. Peníze z této nadace by v dobách hojnosti mohly být používány na podporu kultury, sportu, vzdělání a dalších veřejně prospěšných aktivit. V těžkých dobách, jako je například současné období hospodářské krize, by mohly peníze nadace také pomoci zachovat pracovní místa firmám, které se potýkají s podobnými problémy jako ty na Bruntálsku.

TOP 09 si v plné míře uvědomuje, že jedině odpovědné a prozíravé chování v dobách ekonomického růstu může pomoci zmírňovat následky budoucích krizí a hospodářských výkyvů.

Pavol Lukša
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama