Pavol Lukša

č. 1, Moravskoslezský kraj
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.06.2016 10:26:18

Policie musí zůstat nezávislou na politických stranách

Policie musí zůstat nezávislou na politických stranách

Současná hysterie kolem reorganizace policie je nebezpečná. Ukazuje na to, jak vládní strany považují policii za součást jejich politického boje.

Ta má však být především zcela nezávislá na politickém dění. Další zcela nepochopitelná věc je spojovat schopnost policie vyšetřovat pouze s konkrétními jmény. Přeci funkčnost našich složek nemůže záviset pouze na té či oné osobě. To je naprostý nesmysl. Navíc na různých kauzách pracují jednotliví, veřejnosti neznámí vyšetřovatelé. Tudíž je zjevné, že v současném boji jde spíše o to, aby tam byli ti, které si někdo přeje. A to je špatný nápad. Naprostá většina policistů nemá nic společného s politickými hrátkami a je mi líto, že se policisté stali nedobrovolnou součástí této hry. Je nutné jasně říct, že policii řídí policejní prezidium a policejní prezident je hlavním představeným všech policistů. Je v jeho kompetenci rozhodovat o organizačních změnách, jinak by byl v podstatě loutka, ale on má povinnost a odpovědnost Policii České republiky řídit. Politici by měli hlavně řešit, zda mají policisté dostatečné zázemí, vybavení a techniku, zvláště s ohledem na to, že se postupně ocitáme v době nových bezpečnostních hrozeb. Pomáhat a chránit - toto heslo se týká především občanů, ne jednotlivých stranických zájmů. 


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama