Petr Břenda

politika je i pro mladé
  • SOCDEM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.09.2010 14:08:51

Volební projev

Volební projev

Co bych chtěl v komunální politice dokázat.

Vážení občané,

dovoluji si Vás oslovit jako kandidát na zastupitele města Náchoda.

Rád bych se Vám v krátkosti představil. Pocházím z Jizbice, bývalé obce, dnes již příměstskou část města Náchod, kterou je od roku 1986. Posledním starostou této obce byl právě můj dědeček Josef Čepelka st., který byl taky krátce radním města Náchoda. Byl to poslední občan Jizbice, který zastupoval Jizbici. Od té doby nemáme zástupce na radnici, tudíž nikdo nehájí naše zájmy. Mně není osud Jizbice ani osud Náchoda (velkého Náchoda) lhostejný. Rád bych hájil zájmy nás všech. Pokud mě k tomu dáte důvěru, budu se snažit, abych Vás nezklamal.

V krátkosti o mé rodině. Pocházím z rodiny, která má na Jizbici více jak 300 letou existenci. Moje rodina se vždy angažovala ve veřejném životě, ať to bylo v místní samosprávě nebo v různých spolcích. I já v této rodinné tradici pokračuji. A snažím se, aby zde byl život pestřejší. Od roku 2001 se angažuji v branži dobrovolných hasičů a od roku 2004 jsem vstoupil do politiky, kde jsem v roce 2006 kandidoval do místního zastupitelstva. Bohužel  jsem nebyl zvolen, ač  mnoho nechybělo. Ale přesto jsem se zapojil do práce v komisích města. Mohu říci, že jsem tím získal určitý přehled.  V roce 2010 jsem kandidoval na poslance PČR a byl jsem  jeden z těch, kteří za svoji stranu dostali nejvíce preferenčních hlasů v okrese Náchod, za což bych chtěl všem poděkovat.

V komunální politice se ani tak nekouká napravo či nalevo. Zde je to spíš o osobnostech, kteří s lidmi přichází neustále do styku.  V komunální politice je potřeba řešit věcná témata.  I když město Náchod je velké, ale přesto jsme zde ve stadiu, když se ještě navzájem známe.  Tudíž zde neplatí  žádná velká slova, ale je zde potřeby ty sliby plnit.

Co je mně trnem v oku, to že město bohužel dneska občany příměstských části přehlíží a bere je jenom jako čísla. Zde jsou minimální investiční akce a vůbec se zde nepočítá s rozšířením obytné stavby. Je zde potřeba podporovat výstavbu a podporovat kulturní život. A to nemám na mysli jenom podporovat dobrovolné hasiče, ale jsou tu i jiné organizace.  Bohužel to se neděje. Velká část finančních prostředků teče do velkých sportů a na menší se potom nedostává.  Toto nelze přehlížet.

Abych nehovořil pouze o příměstských částech, tak zabrouzdáme i do centra. Zde chybí občanům kvalitní park, kam by si šli občané zarelaxovat nebo i maminky s dětmi na procházku. Parky v Náchodě nepůsobí moc vzhledně. Obzvláště na nádraží, které by mělo návštěvníky uchvátit, což se opravdu neděje.

Další z problému, která občany trápí, je doprava. Obchvat je v nedohledu. Ale to neznamená, že to nelze řešit dílčími úpravami místní komunikace. Bohužel stávající vedení buduje jenom cyklostezky, ale tím se zde úplně zazdívá prostor pro vyřešení částečné úlevy náchodské dopravy. Projet Náchodem je opravdové utrpení. Radnice, vzpamatujete se!

Fungování městské policie Náchod. Zde by bylo vhodné, aby městská policie v prvé řadě kontrolovala pořádek ve městě a ne jenom správné parkování.  Městská policie má fungovat 24 hodin denně a musí být ochotná řešit složitější věci, než pokuty za parkování.

Hospodaření s veřejným majetkem je v Náchodě velmi žalostné. Město výdělečné společnosti privatizuje a prodělečné společnosti buduje. To je špatné a z dlouhodobého hlediska neudržitelné. Musíme se začít chovat jako rodina. Doma si taky nedovolíme hospodařit ztrátově a bez rozmýšlení.

Bohužel, je toho tolik, co je potřeba změnit, ale pokud občané nebudou mít vůli to změnit, vše zůstane při starém a to je cesta do pekel. „Ještě že tu máme Peklo“.

 

Proto, prosím, přijďte k volbách a podpořte mladé a dejte jim šanci se ukázat.

        

                                                                                 Petr Břenda                     

                                                                                           Kandidát na zastupitele Náchoda

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama