Petr Cvalín

https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.06.2017 20:00:43

Premiér Sobotka má na Západě renomé, neboť je slabý politik

Premiér Sobotka má na Západě renomé, neboť je slabý politik

Předseda Senátu Milan Štěch nedávno v rozhovoru pro Parlamentnílisty.cz prohlásil, že premiér Bohuslav Sobotka má na Západě (i za mořem), na rozdíl od prezidenta Zemana renomé.

Není nikterak zarážející, že tyto slova vypustil na veřejnost zrovna pan Štěch, který se dlouhou dobu řadí k silným zastáncům premiéra Sobotky. Ale vnitrostranické věci sociální demokracie mi nepřísluší řešit.

Pokud má premiér Sobotka podle některých špiček ČSSD na Západě renomé, tak je to podle mne lež. Položme si otázku: Čím si toto „renomé“ premiér vysloužil? Tím, že je de facto slabý politik a neustále klopí hlavu například před byrokratickými nařízeními Evropské komise? Ano, slabost politiků střední a východní Evropy mají různí západní politici velmi rádi, neboť jsou snadno zmanipulovatelní. „My přikážeme, vy poslouchejte a pokud budete vzdorovat, přijdou na řadu sankce, kterým vy, pokud jste slabí, nemůžete vzdorovat“. Je to stejné, jako když premiér Sobotka nepřímo odkýval povinné přerozdělovací kvóty a teď krátce před volbami přitakával, že žádné „uprchlíky“ před volbami republika nepřijme. Ale co přijde po volbách? Pokud Česká republika bude mít opět slabého premiéra, tak nás zanedlouho bude čekat osud Švédska, Francie, Německa či Anglie. A to pro nás bude znamenat konec.

Dále by mne zajímalo, koho by chtěli za prezidenta ti, kteří neustále nemohou přijít na jméno nynějšího prezidenta. Pana Drahoše či Horáčka? Tyto nezkušené politiky, které budou silné finanční skupiny přímo ovládat? V dnešní aktuální politické situaci je jediným vhodným řešením Miloš Zeman, který několikrát dokázal, že jeho primárním cílem je ochrana národních zájmů České republik. Bohužel republika má slabého premiéra. A svoji slabost premiér Sobotka dokazuje každým dnem.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama