Petr Cvalín

https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.06.2017 0:54:16

Rusko není demokratická země aneb Jiří Drahoš rozděluje společnost

Rusko není demokratická země aneb Jiří Drahoš rozděluje společnost

Prezidentský kandidát Jiří Drahoš prohlásil při setkání Kolegia Paměti národa v pražské Lucerně, že by nejmenoval vládu, která by závisela na hlasech poslanců komunistické strany.

Tímto vyjádřením dal veřejnosti jasně najevo, že není smýšlením demokrat, neboť de facto opovrhuje hlasy voličů KSČM. Dále se pan Drahoš kladně vyjádřil k možnosti přijmout 2600 uprchlíků dle kvót. Žel musíme konstatovat, že prezidentský kandidát Drahoš, který má velké zastání u některých médií, bude s největší pravděpodobností poslušný Bruselu. Panu Drahošovi asi není zcela jasné, že přerozdělování uprchlíků podle povinných kvót nemá absolutně žádný smysl a migrantská vlna se tímto nevyřeší. Mimochodem, ČR nesmí přijímat migranty na úkor bezpečnosti vlastních občanů. Nedávné události z Francie, Německa a Velké Británie jsou pro nás velkým varováním.

Jiří Drahoš, ačkoli o sobě prohlašuje, že je demokrat, by nevyhlásil referendum o Czexitu. „O některých věcech se nemá rozhodovat referendem“, prohlásil. Tím pádem nechce, aby občané rozhodovali o budoucnosti České republiky. Ale demokracie je přeci o tom, že sami občané budou mít možnost rozhodovat o budoucnosti své země. Žel musíme konstatovat, že Jiří Drahoš chápe demokracii poněkud jiným způsobem.

A co se týče Ruska, tak prezidentský kandidát Drahoš je toho názoru, že Rusko nepovažuje za demokratický stát a sankce vůči němu by nezrušil. Pan Drahoš, pokud je zastánce sankcí vůči Rusku, tak mu s největší pravděpodobností nevadí, že sankce podstatným způsobem škodí tuzemské ekonomice. Jak je dále evidentní, J. Drahoš se na adresu Ruska vyjadřuje velmi nediplomaticky stejně tak, jako například něktěří politici z TOP 09.

Jaký má vlastně názor Jiří Drahoš na bratry Mašíny? Takový, že měli právo se postavit na odpor. Takže prezidentský kandidát veřejně schvaluje činy vrahů? Bohužel je tomu tak. A ano, není pochyb o tom, že bratři Mašínové byli vrazi. Položme si otázku: Jaké zájmy hájí pan Drahoš? Zájmy ČR a její občanů? Dle jeho veřejných prohlášení lze o tom silně pochybovat. Jsem toho názoru, že J. Drahoš těmito prohlášeními rozděluje společnost.

V aktuální politické situaci je pozitivní, že ČR má prezidenta Miloše Zemana, který zejména hájí národní zájmy. A nejen já doufám, že pan Zeman bude i nadále prezidentem České republiky.

Petr Cvalín, člen Krajského výboru KSČM Plzeňského kraje


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama