Petr Cvalín

https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.01.2014 18:08:51

Začíná se projevovat Babišovo autoritativní chování....

Začíná se projevovat Babišovo autoritativní chování....

Andrej Babiš dnes veřejně odhalil své autoritativní chování. Pan Babiš dupnul a všichni podle něho musí tancovat. Co čeká občany, kteří spadají do dolních deseti milionů?

První ostré spory začaly mezi hnutím ANO a ČSSD. Pan Babiš odmítá navrhovaného náměstka pro daně ze sociální demokracie. A sociální demokracii vzkazuje, že pokud nevyhoví jeho požadavku, tak mají smůlu. Na jednu stranu má Andrej Babiš pravdu v tom, že je věcí každého ministra, koho si vybere za svého náměstka a že mu do toho nemá kdokoliv mluvit. Na stranu druhou Andrej Babiš veřejnosti pořád více odkrývá svoji opravdovou povahu. Že by si takovéto chování přinesl ze své firmy, kde byl zvyklý si dupnout a všichni mu leželi u nohou? Nějací lidé rádi sklopí uši a poslouchají, když na ně někdo houkne. Například poslanec Martin Komárek toto bere jako samozřejmost. Vždyťto uvedl i v rozhovoru. Ale co my obyčejní lidé, kteří spadáme do dolních deseti milonů? Budeme poslouchat tak, jak si oligarcha Babiš přeje? Sklopíme uši a budeme na slovo poslouchat? A co když neposlechneme? To asi budeme mít smůlu. Prosím všechny občany do budoucna. Neodporujte panu Babišovi a tancujte tak, jak on píská. Jinak budete mít vy i já smůlu.
Ještě jedna věc mi vrtá hlavou. Proč si pan Babiš takto také nedupl, když si lidovci vyprošovali Ministerstvo zemědělství a kultury? Proč pan Babiš a pan Sobotka říkali, že budou bojovat proti církevním restitucím? Asi jen hráli na populistickou notu. Bohuslav Sobotka a Andrej Babiš si měli také minimálně dupnout, když se jednalo o obsazení resortů zemědělství a kultury a ne jen poníženě tancovat, když na ně lidovecký Bělobrádek slovně uhodil.
Abych řekl pravdu, partnerství mezi lidovci, babišovci a sociálními demokraty je zoufalé od samého počátku. Má toto partnerství nějakou hodnotu a jak dlouho vydrží? Kdepak skončí slova o stabilní vládě a o prosperujícím státě? Extremistický lidovec Bělobrádek, Andrej Babiš s autoritativními sklony a ustrašený premiér Sobotka. To je sestava, která nás má 4 dlouhé roky reprezentovat.
Pro mne je ještě jedna věc nepochopitelná. Část lidí nenávidí komunisty a nedej bože, když se stane nějaký komunista krajským zastupitelem. To se pořádají protesty a antikomunisté neustále mluví o ohrožení demokracie apod. Jak je možné, že pan Babiš, coby lídr hnutí ANO 2011, dostal tolik hlasů při volbách do Poslanecké sněmovny? Vždyť byl člen KSČ a prominentní člověk, který se měl za socialismu velice dobře. Vždyť coby prominent studoval na všeobecném švýcarském gymnáziu a posléze na gymnáziu v Bratislavě. A nejen to. Vždyť byl vyslán do Maroka, kde obchodně zastupoval několik československých podniků. A také se vedou spory o údajné spolupráci s StB...Tohle antikomunistům nevadí? Nebo mu odpustili, protože převlékl kabát? Jakou může mít člověk hrdost, když vstoupí do strany jen proto, aby se měl dobře? Možná už vím, proč Martin Komárek tolik obdivuje Andreje Babiše. Asi v panu Babišovi vidí své druhé já..A nebo ho zbožňuje, protože z toho má dobrý pocit a myslí si, že bude z jeho osoby profitovat?
Co jste si voliči slibovali od pana Babiše? Ráj na zemi?

Petr Cvalín



Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama