Petr Havlíček

  • Vítějeves
  • starosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.11.2013 15:23:19

Zmrzačená měna a banky nacpané k prasknutí

Zmrzačená měna a banky nacpané k prasknutí

„Tak jak jde podnikání?“ ptám se kamaráda Lojzy u šálku kávy v malé kavárničce na předměstí. Lišácky na mne koukne, usrkne z šálku vonícího pressa a jen tak prohodí: „No, podnikání nic moc, ale prodali jsme ČNB všechna eura, co jsme měli… euro za 27

 Tak co, národe, to koukáš, jak ČNB stimuluje běžného občana k utrácení jeho těžce vydělaných úspor. Tato skutečnost ukazuje na pravou podstatu takzvané intervence vůči koruně. Jen ještě poznamenám, že ČNB do virtuálního kyber měšce připsala před dvouciferné číslo devět nul a měla vyděláno na to, aby mohla skoupit eura za 27 kaček. A jak se zdá bude ještě hůř.

Pane guvernére Singere, řekněte českému lidu, od koho jste nakoupili předraženou euroměnu za miliardy? Centrální regulací (podobající se socialistickému plánování) jste přispěli k deformaci přirozených ekonomických procesů. Kdo že se to bez práce namlsal smetany? ČNB by měla zveřejnit, od koho nakoupila eurozlaťáky, a komu že to nasypala nekrytou měnu zadarmo do klína. Vaše prognóza o zvýšení spotřeby, která byla vaším hlavním argumentem, se sesypala jako domeček z karet a nás, občany, by zajímalo, co bude dál. Ponesete odpovědnost za škodu, kterou jste lidem způsobili nebo budete toto svinstvo páchat vůči koruně dál?

Nejhorší je na těchto ekonomických fíglech to, že ČNB vám všem, kteří máte naspořené peníze, novou emisí (tiskem nekrytých peněz) zředila hodnotu vašich úspor. A to je jeden z hlavních cílů moudrých hlav. ČNB chce záměrně znehodnotit měnu, protože banky jsou nacpané k prasknutí. Nemají komu půjčovat. Ve své podstatě ČNB vyhrožuje lidem inflací. Zdá se vám to normální? Mně tedy ne. Lidé se bojí budoucnosti, firmy o svou existenci. Všichni dohromady přestali mít důvěru ve vlastní stát a chovají se ostražitě a zodpovědněji, v protikladu ke svému státu, který jde přesně opačným směrem. Roztáčí inflaci, čímž cíleně znehodnocuje vaše úspory, protože mu dochází vlivem gigantického dluhu dech.

Přiznám se, že nevím, zda se mám těšit na to, až penězi přecpaná břicha bankovních korporací prasknou a společnost bude nucena hledat nové formy svého seriózního a spravedlivého financování.

Dovětek:  Denně dostávám několik zpráv od svých dodavatelů, že jsou nuceni, z důvodu devalvující koruny, zvednout ceny. Benzín a nafta už rostou, plyn a elektřina bude následovat. Tím pádem, se opět zdraží všechno. „Doufám občane, že chápeš, že to co ČNB páše,  je jen a jen  pro tvoje dobro!!!!!!!!!“

Petr Havlíček

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama