ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.03.2015 6:33:00

Rezoluce k únosu dětí v Jižním Súdánu

Rezoluce k únosu dětí v Jižním Súdánu

15. a 16. února došlo podle odhadů k únosu 89 dětí a pravděpodobně stovek dalších z vesnice Wau Shilluk ve státu Horní Nil, který spáchaly obzbrojené složky údajně vedené Johnsonem Olonim, velitelem z řad Súdánské lidově osvobozenecké armády (SPLA).

 Evropský parlament vyzval ke svolání nové dárcovské konference pro Jižní Súdán. Rezoluce Evropského parlamentu, přijatá na plenárním zasedání ve Štrasburku většinou 626 hlasů, odsuzuje nedávný únos nejméně 89 dětí v Jižním Súdánu. Poslanci vyjádřili hluboké znepokojení nad zhoršující se bezpečnostní a humanitární situací v zemi, a vyzvali všechny zúčastněné strany konfliktu k okamžitému ukončení násilí a porušování lidských práv.

Z mé iniciativy rezoluce vyzývá mezinárodní společenství ke svolání nové dárcovské konference pro Jižní Súdán, jakmile budou splněny všechny podmínky pro mír a bude zaveden systém řádného rozdělování pomoci.

Evropský parlament také naléhavě vyzval Africkou unii, aby zveřejnila svou zprávu o násilí páchaném na civilním obyvatelstvu. Ve svém vystoupení na plenárním zasedání jsem vyzval k vytvoření mezinárodní kontaktní skupiny, v níž by se sešli všichni rozhodující aktéři mírového procesu. To by zajistilo kontinuitu a vyvolalo žádoucí tlak na strany zúčastněné v konfliktu.

Text rezoluce je zde

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama