ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.02.2022 7:37:00

Jen zákon a soud může omezit má ústavní práva

Jen zákon a soud může omezit má ústavní práva

Komentář na facebookovém profilu k zablokování internetového obsahu.

CZ.NIC je sdružení právnických osob, nic víc. CZ.NIC nemá žádné legitimní právo rozhodovat o tom, kdo je a kdo není dezinformátor a koho to svého prostoru pustí. Stejně jako provozovatel autobusové linky nesmí vykázat z přepravy lidi určité barvy kůže.

Omezit přístup ke konkrétnímu internetovému obsahu či konkrétním adresám stát může, ale rozhodně ne formou doporučení nějakému sdružení právnických osob.

Já osobně i dnešní stav, kdy tak může činit nejen policie, ale třeba i ministerstvo financí, považuji za neobhajitelně široký, ale respektuji, že to platí.

Principiálně jsem přesvědčen, že má platit podobný režim, jako u zadržení. Tedy, že policie může nařídit okamžitě, ale na omezenou dobu, třeba 48 hodin. Do té doby musí rozhodnout soud. Jen zákon a soud může omezit má ústavní práva.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama