Petr Vileta

Chovej se tak, aby ses za to nemusel nikdy stydět.
  • Piráti
  • Plzeň
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,66. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.09.2011 2:56:49

Drahý Láďo

Drahý Láďo

promiň, že ti tykám, ačkoliv jsme se nikdy osobně nesetkali, natož abychom se na tykání dohodli. Jsme totiž oba rockeři a ti si nikdy nevykají.

 Rocker, jak jistě víš, není hraní v rockové kapele, ale životní styl, ba přímo životní filozofie. Oba nosíme dlouhé vlasy, i když už bychom, podle jiných, měli ve svém věku dostat rozum a změnit účes. Ani jeden z nás není žádný krasavec. Oba jsme mizerní muzikanti. Já na to přišel už před 20 lety a nechal jsem toho, ty se ještě snažíš hrát, ale já to beru, správný rocker se o názory lidí nestará. Ani jeden z nás není žádný génius a pouze (ne)šťastná shoda náhod může za to, že ty jsi poradcem prezidenta republiky. Oba jsme hodně výřeční, dalo by se říci až ukecaní a dost vtipní. Já tím bavím své nejbližší okolí, ty celou republiku. Oba jsme blogeři a oba nás čte jen pár stovek lidí, oběma nám v komentářích nadávají, oba nás také občas pochválí, ale každého za něco jiného.Co mě ale zarazilo, že odmítáš být otevřený. Tak se správný rocker nechová. Správný rocker klidně řekne hajzlovi chlapovi, že je hajzl, ošklivé ženě, že je ošklivá a klidně přizná, kolik a čím si vydělává. Správný rocker je totiž poctivý a proto jím vydělané peníze jsou za dobře odvedenou práci a ať je jich málo nebo moc, nemá důvod to tajit.

Reaguji na článek v Lidových novinách  kde se čertíš, že by snad tvůj plat měl být zveřejněn. Samozřejmě, že měl! Nejsi totiž žádná soukromá osoba, ani obyčejný zaměstnanec. Jsi "zaměstnanec" všech občanů České republiky a část tvého platu je i z mých daní. A já, jako správný rocker, jsem rád "v obraze", prostě dobře informován a tedy chci vědět, kolik bych mohl brát já, až bude zvolen nový prezident, pokud bych se ve správný okamžik vyskytoval na správném místě a získal tvoji funkci. Nutně to potřebuji vědět, abych zvážil, jestli by mi ta cesta do Prahy, možná několikadenní pobyt tam a zcela určitě nákup vhodného společenského obleku, stály za to. My rockeři sice nejsme žádní šetřílkové, ale když není moc peněz, je třeba při jejich utrácení přece jen trochu myslet. Proto potřebuji vědět, jak jsi "drahý".

A ještě bych ti chtěl poradit, protože jsem také rocker a navíc jsem o čtyři a půl roku starší než ty. V článku zdůvodňuješ své odmítnutí zveřejnit plat tím, že "máš krásnou partnerku, což si nedovedeš při své vizáži vysvětlit jinak, než že žije v iluzi o tvém kdovíjakém platu". Jestli jsi na to ještě nepřišel, je tomu opravdu tak. Ženy se od nás v mnohém liší a v mnohém jsou o hodně chytřejší než my muži. Je to dáno jejich mateřským posláním, hlavně ony se starají, aby rod nevymřel. Proto zájem o krásné muže mají jen do doby, než se chtějí vdát, nebo navázat obdobný, úřady ani církví oficiálně neregistrovaný vztah. Pak totiž  na kráse muže nezáleží. Důležité je, jak dokáže zabezpečit rodinu, jak se o ni dokáže starat, tedy jak je chytrý a pracovitý a co všechno dokáže domů přinést. Tohle všechno jsme zdědili po opicích, neandrtálcích a dalších našich předchůdcích, tedy samozřejmě kromě tvého kolegy Hájka, ten s opicemi nemá nic společného. Pak tedy ještě existují ženy-zlatokopky, které jdou vysloveně jen po penězích a jakmile jejich muž již peníze nemá, opouštějí ho. Ale to není žádná škoda takovou ženu ztratit. Rockerské řešení jistě znáš. Ztřískáš se pod obraz, vyspíš se z toho a svět je zas krásný a ženských je spousta.

Tak tě prosím, drahý Láďo, vrať se zpátky ke svému opravdovému rockerství a řekni jako chlap veřejně a na rovinu: "Beru tolik a tolik, je to za poctivou práci, nestydím se za to".

Petr Vileta, tělem i duší rocker a bývalý (mizerný) muzikant.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama