PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • Piráti
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.03.2022 14:33:00

Bydlení, které bude nově vznikat, zůstane v majetku samospráv

Bydlení, které bude nově vznikat, zůstane v majetku samospráv

Komentář na faceboovém profilu k podpoře budování dočasného ubytování pro ukrajinské uprchlíky

 Obce i kraje jsou nyní pod náporem příchozích z Ukrajiny a kapacity rychle docházejí. Dnes jsem proto na vládě předložil předběžný návrh na dotační program, který jim umožní rychlý nákup mobilních domů a rekonstrukci budov. Ty budou využity k zajištění důstojného bydlení lidem prchajícím před válkou.

Musíme v této krizové situaci jednat co nejrychleji. Podpora bude sloužit k dočasnému ubytování a bude ji možné uplatnit i zpětně, a to od momentu, kdy Putin agresivně vtrhl na Ukrajinu. Řada samospráv už se k rychlým rekonstrukcím a přestavbám uchýlila a je načase, aby jim stát podal pomocnou ruku.

Bydlení, které bude nově vznikat, zůstane v majetku samospráv a bude mít kvality budoucího využití pro naše občany poté, co Putinem vyvolaný konflikt utichne a lidé se budou vracet zpět do své vlasti. Děkuji lidem z MMR i kolegům z jiných resortů, kteří se na tomto, ale i dalších řešeních, aktivně podílejí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama